Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krutosť bezcitného tyrana: Fenka s guľkou v hlave a vybitými zubami takmer neprežila!

Chantal mala obrovské šťastie, že trýznenie prežila Zobraziť galériu (3)
Chantal mala obrovské šťastie, že trýznenie prežila (Zdroj: Facebook)

LEVICE – Krutosť niektorých „ľudí“ naozaj nemá hraníc! Už po niekoľkýkrát sa o tom presvedčili aj pracovníci zvieracieho útulku z Levíc, ktorým sa nedávno dostala do rúk takmer na smrť utýraná fenka Chantal. Na otrasný pohľad, aký sa im naskytol, tak skoro nezabudnú. Psovi niekto strelil do oka a guľka mu uviazla hlave, okrem toho mal vybité takmer všetky zuby a zranenú labku. Otrasným prípadom sa už zaoberá aj polícia.

Vaše tipy

Hlásenie o utýranom psovi sa k pracovníkom levického útulku dostalo v pondelok od operátora mestskej polície. Keď prišli na miesto, kde fenka ležala, ostali v šoku. Z hlavy jej tiekla krv a od strachu sa celá triasla. Zraneného psa okamžite previezli k veterinárovi, ktorému zúbožený stav dobitej Chantal vyrazil dych. „Zistilo sa, že má prestrelené očko, brok sa odrazil od kosti a zachytil sa na žuvacom svale,“ povedali nám z útulku OZ Šťastný domov. Brok v hlave fenky zatiaľ ostáva, no nespôsobuje jej žiadne bolesti.

 

Guľka ostala fenke v hlave
Zobraziť galériu (3)
Guľka ostala fenke v hlave  (Zdroj: Facebook)

 

 

Tým však vážne zranenia ani zďaleka nekončia. Okrem strely do hlavy, uštedril Chantal neznámy tyran aj kopanec do papuľky, čím jej vyrazil niekoľko zubov a zlomil sánku. Tú jej museli následkom brutálneho kopnutia zdrôtovať a psík si teraz vyžaduje nepretržitú starostlivosť. „Momentálne je v dočasnej opatere u známych, kde má 24-hodinovú starostlivosť,“ prezradili pracovníci útulku s tým, že fenka sa pomaly spamätáva, no po hroznom zážitku ľuďom nedôveruje.

 

O tom, že Chantal bola trýznená už zrejme dlhší čas, svedčí aj ďalšie o niečo staršie zranenie. „Má zlomenú alebo respektíve už zle zahojenú starú zlomeninu na pravej labke, na ktorú mierne kríva,“ dodali z OZ Šťastný domov, ktorí sú odhodlaní postarať sa o to, aby už nikdy nemusela prežívať také muky, ako predtým.

 

Zúboženú Chantal týrali už dlhší čas
Zobraziť galériu (3)
Zúboženú Chantal týrali už dlhší čas  (Zdroj: Facebook)

 

Keďže je viac než jasné, že Chantal niekto cielene týral, útulok sa obrátil aj na políciu. „V súvislosti s touto udalosťou bolo prijaté oznámenie, ktoré preverujeme ako podozrenie z trestného  činu  týrania zvierat,“ povedala nám nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Fenka ostáva v dočasnej opatere, dokým sa jej zdravotný, ale aj psychický stav vráti späť do normálu.

Najsmutnejšie na celom príbehu utýranej Chantal je, že podobných prípadov neľudského zaobchádzania so štvornohými miláčikmi, neustále pribúda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu