Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na Concordii našli 17. obeť, odčerpávanie paliva znemožňuje počasie

Costa Concordia Zobraziť galériu (5)
Costa Concordia

GIGLIO - Na 17 sa dnes zvýšil počet obetí havárie výletnej lode Costa Concordia pri talianskom pobreží. Potápači našli v zaplavenej časti plavidla mŕtve telo istej ženy, informovala nemecká tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na krízový štáb.

Výletná loď so 4200 pasažiermi a členmi posádky 13. januára narazila na podmorské skaly a prevrátila sa na bok pri toskánskom ostrove Giglio. Kapitán sa totiž odklonil od plánovanej trasy a priveľmi sa priblížil k pobrežiu ostrova.

Záchranári stále pátrajú po takmer dvoch desiatkach nezvestných, aj keď šance na ich prežitie sa prakticky rovnajú nule. Posledným zachráneným bol člen posádky, ktorého objavili 15. januára, necelých 36 hodín po nehode.

Nepriaznivé počasie i rozbúrené more dnes bránia posledným prípravám na odčerpávanie paliva z havarovaného plavidla. S  obnovením týchto prác sa ráta až po tom, čo sa meteorologická situácia v oblasti zlepší. Pôvodne sa s odčerpávaním paliva malo začať už dnes.

Spoločnosť Costa Crociere ponúkla pasažierom svojej stroskotanej  lode odškodné 11.000 eur/osobu, aby im nahradila stratu batožiny a psychologickú traumu z havárie. Ide o taliansku pobočku nadnárodnej spoločnosti Carnival Corporation, ktorá je najväčším prevádzkovateľom výletných lodí na svete.

Pasažieri a posádka výletnej lode majú možnosť podať žalobu, ak nie sú spokojní s dohodou medzi zástupcami lodnej spoločnosti a skupinami talianskych zákazníkov zastupujúcich aj osoby zo 61 krajín sveta o odškodnom, ktorej obsah zverejnili v piatok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu