Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Počasie opäť znemožňuje odčerpávanie paliva z Concordie

Costa Concordia
Costa Concordia

GIGLIO - Rozbúrené more a silný vietor znemožňujú plánované odčerpávanie paliva z výletnej lode Costa Concordia, ktorá havarovala pri talianskom pobreží. Nepriaznivé počasie neumožňuje presne predpovedať, kedy bude možné obnoviť prerušené prípravné práce pre túto operáciu, uviedla agentúra DPA.

Prognózy meteorológov priveľa dôvodov na radosť nedávajú. Vo štvrtok totiž v oblasti rátajú s ďalším zhoršením počasia. Na dokončenie príprav odčerpávania paliva je podľa odborníkov potrebných ešte 24 hodín.

Na prokuratúre v Grossete vypovedala dnes mladá Moldavčanka, ktorú podľa medializovaných informácií považujú v Taliansku za významnú svedkyňu v prípade havárie Costa Concordie. Žena uviedla, že bola v spoločnosti kapitána plavidla, keď loď narazila do podmorských skál. Moldavčanka, ktorá podľa vlastných slov pracovala pre spoločnosť Costa Crociere aj na iných plavidlách, chcela na havarovanej výletnej lodi osláviť 25. narodeniny.

Prítomnosť ženy na kapitánskom mostíku krátko pred haváriou potvrdil aj palubný dôstojník Manrico Giampedroni, ktorého vytiahli z lode 36 hodín po nešťastí so zlomeninou nohy a dnes ho prepustili z nemocnice.

V utorok rozhodli záchranári o ukončení pátrania po nezvestných v zaplavených častiach lode s ohľadom na bezpečnosť potápačov. Stalo sa tak po tom, čo o tomto kroku informovali vopred príbuzných 15, podľa iných zdrojov 16 nezvestných, ako aj diplomatov z ich domovských krajín. Aj naďalej však pokračuje pátranie po obetiach nešťastia z 13. januára v iných častiach plavidla a v jeho okolí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu