Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Krásna Erika z Concordie sa zriekla záchrannej vesty, utopila sa!

Erika stojí pred loďou, ktorá jej priniesla smrť Zobraziť galériu (2)
Erika stojí pred loďou, ktorá jej priniesla smrť (Zdroj: tribunahoje.com)

RÍM - Mladú čašníčku zo stroskotanej lode Costa Concordia oslavujú ako hrdinku. Na rozdiel od zbabelého kapitána do poslednej chvíle pomáhala pasažierom a svoju záchrannú vestu venovala jednému z nich. V sobotu ju bohužiaľ potápači našli mŕtvu.

Dvadsaťpäťročná Erika Fani Soriamolinová z Peru len nedávno vyštudovala cestovný ruch a na Concordii pracovala ako servírka. Bola to len jej tretia cesta na tak veľkom plavidle. Napriek tomu nezaváhala, a keď loď stroskotala, pomohla desiatkam vydesených ľudí dostať sa do záchranných člnov. Vlastnú záchrannú vestu dala neznámemu starcovi, ktorý v tom zmätku svoju niekde stratil.

V sobotu našli potápači Erikine telo oblečené len v služobnej uniforme na šiestej palube. Jej rodičia a sestra Madeleine, ktorí na ostrove Giglio viac ako dva týždne márne čakali na dobrú správu, tak prišli o poslednú nádej.

Statočná dievčina sa stala už sedemnástou potvrdenou obeťou tragédie Concordie, ktorá 13. januára narazila s 4200 pasažiermi na palube v talianskom Toskánsku na útes. Pätnásť ľudí je ešte stále nezvestných. Kapitána Francesca Schettiniho obvinili z mnohonásobného zabitia, spôsobenia stroskotania a opustenia lode medzi prvými. Momentálne sa nachádza v domácom väzení.

V posledných dňoch panujú obavy z ďalších škôd, ku ktorým by mohlo v dôsledku havárie dôjsť. Z lode je potrebné odčerpať 2400 ton paliva, a ak sa to nepodarí a palivo vytečie do mora, zlikviduje unikátnu podmorskú faunu v okolí ostrova. Odčerpávanie pritom museli v sobotu prerušiť, pretože sa loď sediaca na útese začala nebezpečne hýbať a nie je jasné, kedy sa s ním znovu začne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu