Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Je to OFICIÁLNE! Vladimír Mečiar vstupuje do politiky, oprášil starých kolegov z HZDS

Vladimír Mečiar Zobraziť galériu (2)
Vladimír Mečiar (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Bývalý predseda vlády Vladimír Mečiar a predseda Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS) sa pravdepodobne z politického dôchodku vráti naspäť na scénu. Chce sa zapojiť do politického súboja a dnes oznámil svoje rozhodnutie vstúpiť do aktívnej politiky. Je to logický spád udalosti po tom, čo svoj návrat avizoval ešte v lete.

Mečiar sa vtedy v exkluzívnom rozhovore priznal, že politiku ešte nezavesil na klinec. Terajšie informácie o Mečiarovom návrate priniesol portál Denník N. Značka HZDS je minulosť a bývalý premiér chce skúsiť voličov osloviť cez iné zoskupenie. Reč je o hnutí Slovenská liga. „Urobíme všetko pre to, aby sme zabránili rozvratu spoločnosti a vrátili do jej života dôstojnosť,“ uvádza v krátkom vyhlásení. 


Vladimír Mečiar sa vracia: VIDEO Nová strana je na spadnutie, o Kočnerovi vedel už dávno


V Slovenskej lige sa objavuje meno Tibor Cabaj. Ide o Mečiarovho bývalého spolustraníka z HZDS. Medzi ďalšíimi má figurovať aj Jozef Behýl, ktorý sa v roku 2014 neúspešne zúčastnil predvolebného súboja o post prezidenta Slovenskej republiky.

 

V hnutí sa má angažovať aj Mečiarov dávny spolustraník ešte z čias HZDS Tibor Cabaj
Zobraziť galériu (2)
V hnutí sa má angažovať aj Mečiarov dávny spolustraník ešte z čias HZDS Tibor Cabaj  (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Podpredseda Slovenskej ligy a bývalý podpredseda Národnej rady SR za ĽS-HZDS Tibor Cabaj definitívne nepotvrdil medializované informácie, podľa ktorých pôjde expremiér Vladimír Mečiar do budúcoročných parlamentných volieb práve na čele Slovenskej ligy.

 "Nepovedal, že nie. Ale nepovedal rovno, že už. Očakávam, že sa vyjadrí v najbližšom čase," povedal pre portál Teraz.sk Cabaj. Dodal, že jeho strana Vladimíra Mečiara už dávnejšie oslovila s ponukou. "Oslovili sme ho, on sa musí rozhodnúť," povedal Cabaj.

Slovenská liga podľa neho vznikla premenovaním subjektu s názvom Nový parlament, ktorý na Slovensku pôsobí už roky. V tejto chvíli má troch štatutárov, ktorí zároveň pôsobia ako podpredsedovia strany. Jedným z nich je práve Cabaj.

Zápas o štát

Tlačové stanovisko, ktoré poskytla bývalá poslankyňa (tiež za HZDS) Eva Zelenayová, hovorí o  tom, že dochádza k hanobeniu ľudí. „Obdobie vzniku štátu bolo obdobím vlastenectva, terajšie sa vyznačuje jeho hanobením. Hanobením ľudí, ktorí viedli zápas o štát, ale zreteľný je aj pokus o vymazanie historickej väzby k jeho základom a úcty k hodnotám, na ktorých tento štát vznikol,“ ​píše sa v správe.

Mečiar špekulácie o možnom návrate do politiky potvrdil počas augusta. Uviedol vtedy, že zakladá politické hnutie. „Ale hlavne bude iná ako ostatné strany. Chýba tu strana, ktorá by vedela povedať, že Slovensko je pre ňu na prvom mieste,“ uviedol vtedy bývalý premiér. „Tá strana existuje. Do týždňa zmení stanovy a názov,“ dodal vtedy Mečiar.

Viac o téme: VoľbyVladimír MečiarSlovenská liga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu