Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bugár o zotrvaní Glváča vo svojej funkcii: Je to rozhodnutie jeho a strany Smer-SD

Béla Bugár Zobraziť galériu (3)
Béla Bugár (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

BRATISLAVA - Zotrvanie Martina Glváča (Smer-SD) vo funkcii podpredsedu parlamentu je jeho rozhodnutie a rozhodnutie jeho strany. V súvislosti s medializovanou komunikáciou Glváča s Marianom K. to povedal predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

"Asi zváži, čo bude robiť. To je jednoznačne jeho rozhodnutie a rozhodnutie jeho strany," skonštatoval Bugár s tým, že sa nechce vyjadrovať k členovi inej strany. Na otázku, čo by urobil, keby šlo o člena jeho strany, odpovedal, že vie presne, čo by urobil. Bližšie to však nešpecifikoval.

Bugár tiež podotkol, že má s informáciami a medializovanou komunikáciou z Threemy vlastné skúsenosti, pričom naďalej odmieta, že by bol s Marianom K. v kontakte. "Keď príde takýto návrh, prerokujeme ho, ale on musí rozhodnúť a potom jeho voliči," povedal v súvislosti s vyjadreniami opozície, že bude žiadať odvolanie Glváča.

Bugár o zotrvaní Glváča
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Glváč odmieta tvrdenia vyplývajúce z jeho údajnej komunikácie s Marianom K., zverejnenej Denníkom N, o tom, že si s ním mal dohadovať biznis. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a strany Smer-SD, podal aj trestné oznámenie. Už zverejnená komunikácia podľa neho nesedí so skutočnosťou.

Zároveň uviedol, že ho zverejnená komunikácia nijako nediskvalifikuje ani nepoukazuje na žiadne porušenie zákona či zneužívanie postavenia verejného činiteľa. Tvrdí, že sa s Marianom K. nestretol od roku 2012. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) v pondelok (21. 10.) uviedol, že sa na komunikáciu Glváča s Marianom K. bude pýtať a ak sa potvrdí "toxický obsah" tejto komunikácie, tak bude vážne uvažovať ako ďalej. "V správnom momente zaujmem k tomu stanovisko," povedal.

Vedenie strany Smer-SD sa podľa Rašiho bude zaoberať medializovanou komunikáciou

Vedenie strany Smer-SD sa bude zaoberať medializovanou komunikáciou podpredsedu parlamentu Martina Glváča (Smer-SD) s Marianom K. Na tlačovej konferencii to po utorkovom výjazdovom rokovaní vlády v Sobranciach povedal podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu a zároveň košický krajský predseda strany Richard Raši. Ako dodal, v prípade potvrdenia pravdivosti „toxickej komunikácie“ sa musí vyvodiť zodpovednosť voči komukoľvek. Pripomenul, že ju zatiaľ nikto neverifikoval.

Richard Raši
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

„Verím, že sa podpredseda NR SR aj poslanecký klub sa k tomu vyjadria a povedia, čo je na tom pravdy a čo na tom pravdy nie je. Samozrejme, budeme sa tým zaoberať aj vo vedení strany,“ povedal s tým, že vo vyjadreniach je zatiaľ zdržanlivý, keďže pravosť komunikácie zatiaľ žiadna autorita nepotvrdila. Poznamenal tiež, že ak je uvedená komunikácia pravdivá, „je to hrozné“.

Podľa jeho ďalších slov, ak niekto urobil chybu, bude voči nemu vyvodená osobná, politická alebo trestnoprávna zodpovednosť. „Ale v tomto prípade by som bol rád, aby sme počuli aj názor podpredsedu národnej rady a jeho klubu,“ dodal. Raši tiež tvrdí, že najlepšie by bolo zverejniť celé komunikácie, aby sa potvrdilo, že je to pravda a potom by mohli vyvodzovať dôsledky.

Viac o téme: FunkciaSlovenskoSmer-SDBéla BugárMartin GlváčMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu