Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šéf Vojenského spravodajstva získal majetky legálne: Potvrdila to polícia, tvrdí Gajdoš

Ján Balciar
Ján Balciar (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Polícia preverila medializované informácie o majetkoch šéfa Vojenského spravodajstva (VS) Jána Balciara, majetok nadobudol legálne. Po zasadnutí parlamentného výboru na kontrolu činnosti VS to povedal minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

"Informoval som výbor a jeho členov aj o rokovaní včerajšej (11. 9.) bezpečnostnej rady, kde prezident Policajného zboru Milan Lučanský informoval bezpečnostnú radu o vykonaní preverenia ex offo na základe medializovaných informácií o majetku pána Balciara," priblížil minister. Lučanský mal podľa jeho slov radu informovať, že polícia nezistila žiadne porušenia a Balciar majetok nadobudol legálne.

Predseda výboru na kontrolu činnosti VS Eduard Heger (OĽaNO) potvrdil, že zistenia polície, o ktorých výbor minister informoval, mali pozitívne závery. "Tie závery sme nevideli, určite sa budeme sa na ne dopytovať," zdôraznil Herger. Dodal, že výsledky zisťovania polície by mali byť zverejnené. "Ide nám o očistu dobrej povesti Vojenského spravodajstva," dodal.

Podľa medializovaných informácií získal Balciar niekoľko apartmánov na Táloch údajne podozrivým spôsobom. V prípade troch apartmánov a aj chaty v Nízkych Tatrách má ísť o nehnuteľnosti, ktoré v minulosti patrili človeku, ktorý má byť podľa medializovaných informácií prepojený s mafiánskou skupinou černákovcov. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk.

Viac o téme: MajetokVojenské spravodajstvoPeter GajdošJán Balciar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu