Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Začal sa rozpad kotlebovcov: Stranu opúšťa prvý poslanec

Juraj Kolesár
Juraj Kolesár (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Juraj Kolesár odišiel k 6. novembru z poslaneckého klubu Ľudovej strany Naše Slovensko. Bez Kolesára zostáva klubu v parlamente 13 poslancov. Ako uviedol dnes na tlačovej besede podpredseda klubu Martin Beluský, strana Kolesára vyzýva, aby sa vzdal mandátu poslanca NR SR.

Podľa Beluského patril Kolesár k najmenej aktívnym poslancom klubu, aj NR SR. „Za celé obdobie mal šesť faktických poznámok, raz vystúpil v rozprave, podpísal sa pod jeden zákon. Na straníckych akciách na východe Slovenska, odkiaľ pochádza, sa naši prívrženci pýtali na jeho aktivitu. Jeho aktivita nebola žiadna a sám sa nezapájal,“ vyhlásil Beluský.

Kolesár podľa Beluského v októbri dostal niekoľko úloh, aby sa jeho aktivita zlepšila. Mal za úlohu interpelovať vládu a mal sa podieľať na príprave zákonov. „On sa namiesto toho zosypal a listom oznámil vystúpenie z klubu. Nemal odvahu prísť nám to povedať z očí do očí. Neprišiel ani na rokovanie klubu. Aj v utorok sa nám vyhýbal,“ povedal Beluský.

Viac o téme: Juraj KolesárĽudová strana Naše SlovenskoKotlebovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu