Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Drsný odkaz aktivistov Za slušné Slovensko: Fico je ako Mečiar, patrí na smetisko dejín

Vladimír Mečiar a Robert Fico v roku 2009 Zobraziť galériu (3)
Vladimír Mečiar a Robert Fico v roku 2009 (Zdroj: SITA/Nina Bednáriková)

BRATISLAVA - Pred dvadsiatimi rokmi sa konali parlamentné voľby, ktoré znamenali porážku mečiarizmu. Organizátori Za slušné Slovensko na sociálnej sieti uviedli, že stále žijeme v mečiarovských časoch. Podľa nich je za to zodpovedný Robert Fico, ktorý patrí na smetisko dejín.

Hnutie Za slušné Slovensko po dlhšej odmlke opäť plánuje protest. Na piatok zorganizovali ďalšie zhromaždenie na Námestí SNP. „Za tých 20 rokov Slovensko prešlo dlhú cestu. Tomuto víťazstvu demokratických síl predchádzala veľká obeta novinárov, občianskych aktivistov, študentov a neposledne i politikov, ktorí sa dokázali spojiť,“ napísali organizátori.

Stojí pred nami ďalší Mečiar

„Dnes, napriek tomu, že je to už 20 rokov, žijeme časy podobné tým mečiarovským. Vražda novinára kvôli jeho práci, urážky a slovné útoky na každého, kto sa ozve proti vláde, znevažovanie občianskej spoločnosti. Žiaľ, opäť pred nami stojí ďalší Mečiar, populista najhrubšieho zrna, ktorý sa oháňa sociálnymi istotami a slovom „zadarmo“,“ uviedli na margo Roberta Fica. 

Predseda Smeru Robert Fico
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič)

Fico patrí na smetisko dejín

Podľa nich sa Fico bojí, lebo ho odvolali práve ľudia na námestiach, ale aj preto, lebo krajine nepomohol, no prispel k jej rozkrádaniu. „Popri tom pomáha korupčnej mafii, aby štát rozkradla. Chráni svojich ľudí a kauzy necháva zametať pod koberec,“ uviedli organizátori. „Bojí sa až tak, že nevie urobiť bez ochranky ani krok. Preto pôjdeme tento piatok znovu do ulíc. Ukážeme jemu a jeho kumpánom, že krok za krokom mu pomôžeme tam, kam patrí – na smetisko dejín,“ napísali s tým, že ich čaká dlhá cesta, ale vytrvajú. „Podarilo sa to pred 20 rokmi a podarí sa to aj dnes. My všetci sme tí, na ktorých sme čakali.“ Organizátori chystajú ďalší protest na tento piatok na námestí SNP.

Vladimír Mečiar a Robert
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič)

Viac o téme: Robert FicoVladimír MečiarZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu