Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Saková: Poslanec Fico má stále pridelenú ochranku, riziko trvá

Denisa Saková
Denisa Saková (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD a expremiér Robert Fico má aj trištvrte roka po abdikácii z čela vlády pridelenú ochranku. Potvrdila to ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) s tým, že riziko, kvôli ktorému má Fico pridelených ochrancov, stále trvá.

Expremiér má po odchode z funkcie nárok na ochranu po dobu šiestich mesiacov. Saková uviedla, že sa potreba ďalšej Ficovej ochrany prehodnocuje na týždňovej báze. Koľko to z finančného hľadiska stojí, Saková nevie. Upozornila však, že Úrad na ochranu ústavných činiteľov na tento účel zabezpečuje ochrancov, automobil, ktorým sa Fico presúva, patrí Smeru-SD. Aké riziko Ficovi hrozí, Saková nepovedala. "Mali sme na to nejaké podklady, ktoré sú pod určitým stupňom utajenia a na ich základe sa rozhodlo o poskytnutí ochranky," dodala.

Saková: V slovenských mestách budú posilnené policajné hliadky

Polícia posilní hliadkovú činnosť v slovenských mestách najmä tam, kde sa v súvislosti s vianočnými sviatkami zdržiava viac ľudí. V reakcii na udalosti vo francúzskom Štrasburgu to oznámila ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) s tým, že ide o prevenciu.

"Počet hliadok sme zvýšili v každom meste, špeciálne do Bratislavy sme stiahli niekoľko desiatok policajtov z iných krajských miest, aby nám pomohli zabezpečiť situáciu," informovala. Saková zdôraznila, že veľa príslušníkov nebude v uniformách, ale v civile. Podľa ministerky ide len o preventívne opatrenie. "Ak dostaneme informáciu o zvýšenom riziku útoku, budeme rokovať aj s ministerstvom obrany o výpomoci," avizovala.

Utorkový (11.12.) útok v Štrasburgu si podľa najnovšej bilancie vyžiadal troch mŕtvych a 13 zranených. Páchateľovi sa podarilo uniknúť z miesta činu, ktorý sa odohral na ulici v blízkosti vianočných trhov v historickom jadre Štrasburgu. Pátra po ňom teraz niekoľko stoviek príslušníkov bezpečnostných zložiek.

Viac o téme: Robert FicoDenisa SakováOchranka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu