Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Simon apeluje na bývalých spolustraníkov: Dosť bolo podpory Fica a Kaliňáka

Zsolt Simon
Zsolt Simon (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Bývalý člen Mosta-Híd Zsolt Simon, ktorý vystúpil zo strany pre nesúhlas s účasťou strany v tretej vláde Roberta Fica, si myslí, že dosť bolo podpory premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

"Neviem, či vôbec má zmysel apelovať na mojich bývalých spolustraníkov z Mosta-Híd. Je tu čas vystúpiť z vlády. Talianska mafia siaha až k premiérovi. Dosť bolo podpory Fica a Kaliňáka, ako aj vládnej chobotnice, nemyslíte?" napísal Simon na Facebooku.

Minulý týždeň zavraždili investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú. To, ako sa k riešeniu prípadu postavili premiér Robert Fico a minister Robert Kaliňák, vyvoláva rozpory aj v koalícii. Je neprijateľné, aby na úrade vlády pôsobili ľudia, ktorí by akokoľvek mohli byť spájaní s talianskou mafiou, tvrdí ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd). "Najskôr sa musíme o politických otázkach porozprávať takpovediac doma, až potom viem zodpovedať otázky o aktuálnej situácii. Zároveň je podľa mňa neprijateľné, aby pôsobili ľudia na úrade vlády, ktorí majú preukázateľné prepojenia na taliansku mafiu," uviedla dnes Žitňanská.

Napriek tomu je podľa nej dôležité, aby vyšetrovanie zostalo v rukách kompetentných ľudí. "Vyšetrovanie tejto dvojnásobnej vraždy musí zostať v rukách polície a orgánov činných v trestnom konaní," doplnila ministerka. Na otázky, či nezvažuje demisiu, neodpovedala.

Viac o téme: Robert FicoRobert KaliňákZsolt SimonTalianska mafia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu