Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Výročie revolúcie na Kube oslavoval Harabin aj štátni tajomníci

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Na Slovensku oslavovali 55. výročie víťazstva revolúcie na Kube nielen ľudia z Komunistickej strany Slovenska, ale aj predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin, niektorí poslanci parlamentu, zástupcovia Kancelárie prezidenta SR a štátni tajomníci ministerstva práce a školstva.

Veľvyslanectvo Kubánskej republiky sa aj tento rok rozhodlo recepciou pripomenúť ovládnutie Kuby Fidelom Castrom v januári 1959. Ako informuje ambasáda na svojej webovej stránke, recepcia bola veľkolepá, zúčastnilo sa na nej približne dvesto ľudí. Prítomní boli aj zamestnanci ministerstva hospodárstva, kultúry, dopravy, rezortu diplomacie, ale tiež rektori viacerých slovenských univerzít, primátori, redaktori a podnikatelia.

"Všetkým tu prítomným úprimne ďakujem za každý prejav podpory a rešpektu Kubánskej republiky a nášmu veľvyslanectvu, oficiálnemu zástupcovi kubánskeho štátu a jeho vlády. Ďakujem slovenskému národu za jeho úprimné priateľstvo, a to aj napriek neustálym zavádzajúcim informáciám o našej zemi, publikovaným masmédiami a hlavne tlačou, ktorá je v rukách protikubánskych sektorov," prihovorila sa na recepcii veľvyslankyňa Kuby Loipa Sánchez Lorenzo.

Účasť predstaviteľov štátu na oslavách revolúcie na Kube v minulosti kritizovali niektoré mimovládne organizácie, ale aj bývalý minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS) či šéf parlamentného zahraničného výboru František Šebej (Most-Híd). "Oslavovať kubánsku revolúciu a jej produkt - nedemokratický režim - považujem v demokratickej spoločnosti za neprijateľné," reagoval minulý rok Dzurinda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu