Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ministri sa v Košiciach chystajú finančne podporiť lokálne projekty

Peter Kažimír, Robert Fico a Robert Kaliňák
Peter Kažimír, Robert Fico a Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda dnes zasadne na svojom výjazdovom rokovaní v Košiciach. Finančne plánuje podporiť niekoľko regionálnych projektov. Na aktivity zlepšujúce sociálno-ekonomickú oblasť v meste by mali ísť z finančnej rezervy štátu 2 milióny eur.

Do konca roka by sa malo v súlade s možnosťami štátneho rozpočtu vyčleniť do 1,5 milióna eur na riešenie havarijného stavu mosta na Hlinkovej ulici. Do konca budúceho roka by sa zase mali poskytnúť maximálne 2 milióny eur na rekonštrukciu a modernizáciu areálu kúpaliska Červená hviezda.

Minister životného prostredia by mal do konca roku 2014 zabezpečiť podrobný geologický prieskum vrátane vypracovania projektovej dokumentácie pre následnú sanáciu celého zosuvného územia v obci Nižná Myšľa v objeme 1,3 milióna eur. Na rovnaký účel, ale v mestských častiach Opátske, Heringeš a Krásna nad Hornádom, má ísť 300.000 eur.

Úlohou ministra školstva bude zase vytvoriť predpoklady pre efektívne čerpanie prostriedkov v rámci projektov zameraných na budovanie vedecko-technických parkov na Technickej univerzite, Univerzite Pavla Jozefa Šafárika a Ústave SAV v Košiciach zo štrukturálnych fondov EÚ. V rámci Operačného programu Výskum a vývoj má zabezpečiť realizáciu uzatvorenými zmluvami za vyše 96,7 milióna eur.

Minimálna mzda sa má budúci rok zvýšiť o 4,2 %. Pre zamestnancov, ktorí sú odmeňovaní mesačnou mzdou, to znamená, že ich minimálny plat bude musieť byť vo výške 352 eur, oproti súčasným 337,70 eura. Vyplýva to z nariadenia vlády SR, ktoré pripravilo ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu