Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výjazdové rokovanie vlády Košiciam pomohlo: Dostanú 100 miliónov eur

Rokovanie vlády v Košiciach
Rokovanie vlády v Košiciach (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Mimoriadne štedrá bola vláda na svojom výjazdovom zasadaní k hostiteľskému mestu – Košiciam. Odsúhlasila peniaze na rôzne projekty v meste aj na protipovodňové opatrenia v regióne. Do Košíc príde vyše 100 miliónov eur !

Len na protipovodňové opatrenia pôjde v rokoch 2013 až 2018 vyše 39 miliónov eur. Vláda podporí vedu aj školstvo. Tá tiež na stredajšom rokovaní schválila Analýzu sociálno – ekonomickej situácie mesta Košice a návrhy na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti.

Ďalšie peniaze pôjdu najmä na vedu a školstvo. Približne 100 miliónov eur príde do Košíc po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády, ktorá prerokovala a schválila materiál Analýza sociálno-ekonomickej situácie mesta Košice a návrhy na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti. Financie poputujú aj na opravu mosta na Hlinkovej ulici vo výške 1,5 milióna eur. Konečne sa začne aj s rekonštrukciou kúpaliska Červená hviezda.

Vláda odsúhlasila na túto akciu 2 milióny eur. Ďalšie financie poputujú na zabezpečenie geologického prieskumu v oblastiach ohrozených zosuvmi pôdy, ako Nižná Myšla, Vyšné Opátske a ďalšie. Taktiež finančne podporí vedecko technické parky na Technickej univerzite, Mestskú políciu, novovytvorenú policajnú stanicu na Luníku IX.

Peniaze sa našli aj na školstvo. Finančne budú podporené niektoré základné a materské školy, ktoré potrebujú nutnú rekonštrukciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu