Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Skončili skôr, ako plánovali: Oprava košického mosta na Hlinkovej je hotová

Oprava mosta na košickom moste na Hlinkovej je ukončená Zobraziť galériu (5)
Oprava mosta na košickom moste na Hlinkovej je ukončená (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE - Každodenným kolónam v čase dopravnej špičky, ktoré v posledných mesiacoch trápili motoristov v Košiciach na najfrekventovanejšom mieste, je dnešným dňom koniec. O dva týždne skôr oproti pôvodnému plánu bola dnes v dopoludňajších hodinách sprejazdnená doprava v úseku rekonštruovaného mosta na štátnej ceste č. II/547 na Hlinkovej ulici.

Odstraňovanie havarijného stavu mosta s vážne narušenou statikou začalo v októbri 2013. Rekonštrukcia v hodnote takmer 1,8 milióna eur predstavuje najväčšiu investíciu do dopravnej infraštruktúry v Košiciach za posledné roky.

Projektantom odhadovaná pôvodná investícia do opravy mosta vo výške 1,5 milióna eur financovaná dotáciou zo štátneho rozpočtu, ktorú schválila Vláda SR na vlaňajšom výjazdovom rokovaní v Košiciach, bola začiatkom roka z dôvodu prác nad rámec pôvodne plánovaných opráv navýšená o ďalších 300 tisíc eur z rozpočtu mesta. 

„Som rád, že sa práce podarilo zrealizovať v časovom predstihu a dnes sme sprejazdnili tento dôležitý dopravný úsek. Zároveň chcem pri tejto príležitosti poďakovať všetkým vnímavým Košičanom, ktorým záleží na meste v ktorom žijú. Predovšetkým pánovi, ktorý vlani upozornil na havarijný stav tohto mosta. Vďaka aktívnej spolupráci občan – radnica je most na Hlinkovej opäť bezpečný,“ uviedol na brífingu s novinármi primátor Košíc Richard Raši.

Posledné práce, ktoré je potrebné vykonať, budú realizované zo spodnej strany mostnej konštrukcie a na plynulosť cestnej premávky nebudú mať vplyv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu