Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovensko podľa Maďariča dopláca na striedanie ľavice a pravice

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: SITA,)

BRATISLAVA - Slovenský prípad podľa podpredsedu Smeru-SD Mareka Maďariča neukázal to, čo sa hovorí, že najlepšie vlády sú zložené zo strán s príbuznými programami.

Ako poznamenal v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike, prípadnú koalíciu zloženú z ľavicovej a pravicovej či stredopravej strany možno chápať ako slabosť a komplikáciu vládnutia, vníma ju však aj ako výzvu a možnosť vyriešiť niektoré chronické problémy krajiny, ako napríklad dôchodkový systém či školstvo.
      
Maďarič si myslí, že spomínané spojenie strán z rôzneho politického spektra by mohlo umožniť prijať dlhodobé riešenia. Problém totiž vidí v tom, že najprv pravicová vláda pri riešení daného problému spraví desať krokov doprava a následne ľavicová ich vráti o desať krokov doľava. Tvrdí preto, že takto by bolo možné hľadať kompromisy. Pripustil, že v niektorých veciach by k dohode v takejto koalícii asi nedošlo, napriek tomu je však presvedčený, že Slovensko by dosiahlo pokrok, lebo dopláca na striedanie ľavicových a pravicových vlád.
      
Smer-SD sa v predčasných parlamentných voľbách podľa Maďariča usiluje o taký výsledok, aby mohol byť súčasťou stabilného kabinetu. "Nie sme priaznivcom veľmi širokej vlády," skonštatoval. Myslí si, že bolo chybou, keď sa po posledných parlamentných voľbách v roku 2010, obišiel pri rokovaniach o formovaní vlády dominantný víťaz volieb, teda Smer-SD. To, že nebol vo vláde, je už podľa jeho slov v poriadku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu