Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Maďarič: Ak by sme verili Gorile, Bubeníková by bola len pešiak

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Ak by sme mali podľa podpredsedu Smeru-SD Mareka Maďariča veriť tomu, čo sa v Gorile píše, tak odvolaná šéfka Anna Bubeníková bola len pešiakom.

„Ale kto si trúfne zodpovedne povedať, čo je v tom spise pravda, klebeta, ohováranie a dezinformácia? Preto by malo byť podkladom pre vyvodzovanie dôsledkov len vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní,“ povedal Maďarič. Podľa neho tí politici, pre ktorých sa Gorila stala témou kampane, sa priznali, že ju čítali už v roku 2010 a vtedy mlčali. „Preto ju vnímam v tejto chvíli viac ako spravodajskú hru s cieľom ovplyvniť voľby než úprimnú snahu o vyšetrenie pravdy,“ dodal.

Podľa Maďariča si pravica medzi sebou vybavuje účty nielen pri kauze Gorila, ale počas celého trvania tejto zlepenej vlády. „Slovensko tým trpí a to mi určite nevyhovuje,“ odpovedal na otázku, či vybavovanie účtov medzi pravicou Smeru-SD vyhovuje. Znechutenie voličov z toho chaosu, ktorého sú svedkami, môže podľa neho spôsobiť nižšiu účasť v parlamentných voľbách, ktoré budú 10. marca.

V medializovanom dokumente – údajnom spise o odpočúvaní jedného bytu SIS-kou s názvom Gorila sa uvádzajú rôzne podozrenia o údajnom ovplyvňovaní politiky finančnou skupinou Penta. Rozsiahly materiál popisuje dosadzovanie politických nominantov do štátnych podnikov, provízie pri privatizácii a pavučinu vzťahov naprieč politikou, podnikateľskou sférou a bezpečnostnými zložkami. Minister vnútra Daniel Lipšic založil na vyšetrovanie prípadu špecializovaný tím. Sú v ňom desiati špičkoví vyšetrovatelia a kriminalisti z Úradu boja proti organizovanej kriminalite, z Úradu boja proti korupcii a z úradu inšpekcie. Vyšetrovateľ 9. januára začal trestné stíhanie pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, osoby sú podozrivé najmä zo zločinov korupcie a zneužívania právomocí verejného činiteľa. Trestné stíhanie dozoruje Úrad špeciálnej prokuratúry. Špeciálny vyšetrovací tím vytvorila aj Generálna prokuratúra.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu