Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Inšpekcia vyšetruje aj prípravu vraždy prokurátora Šufliarskeho, priznala Saková

Denisa Saková
Denisa Saková (Zdroj: SITA/Radoslav Maťaš)

BRATISLAVA - Okrem vyšetrovania vraždy prokurátora Úradú špeciálne prokuratúry (ÚŠP) Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica prebrala policajná inšpekcia aj prípad prípravy vraždy námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskho. Novinárom to po zasadaní vlády povedala ministerka vnútra Denisa Saková.

"Dôvodom bol hlavne únik informácii," povedala s tým, že rozhodnutie o oddelení týchto prípadov od vyšetrovania vraždy novinára Kuciaka bolo výsledkom dohody vedenia polície a prokuratúry. "Na spoločnom rokovaní padli argumenty, prečo sa v rámci vecnej a miestnej príslušnosti tieto dve trestné konania budú viesť na úrade inšpekčnej služby," skonštatovala.

Ministerka vnútra Denisa Saková v utorok odňala časť prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka, ktorá sa týka prípravy vraždy prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku a bývalého ministra vnútra a právnika Daniela Lipšica vyšetrovaciemu tímu Kuciak a dala ho Inšpekcii ministerstva vnútra SR. Odôvodnila to snahou o zastavenie únikov informácii zo spisu. Generálna prokuratúra SR dnes vydala stanovisko, v ktorom rozhodnutie označila za výsledok dohody a tiež odôvodnila nutnosťou prioritne vyšetriť dvojnásobnú vraždu.

Viac o téme: BratislavaSlovenskoPeter ŠufliarskyPríprava vraždyDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu