Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prvý posun v prípade zavraždenej Violy? Sekta reaguje na policajnú verziu, modelka bola jej členkou

Viola sa stala obeťou násilného činu. Zobraziť galériu (2)
Viola sa stala obeťou násilného činu. (Zdroj: Facebook-V.M., Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Prípad na smrť dobitej Violy Macákovej, ktorý otriasol Slovenskom, sa v týchto dňoch intenzívne vyšetruje. Na stole sú navyše nové fakty a polícia sa mala počas víkendu pohybovať v priestoroch prístavu, kde k otrasnému skutku malo dôjsť. Vyšetrovacie orgány sa majú dokonca zaujímať aj istá Apoštolská cirkev.

Mladá Viola mala totiž patriť do náboženskej skupiny s názvom Otcov Dom. Podľa zistení Nového Času sa stredobodom záujmu polície v kontexte vyšetrovania tohto skutku stala aj spomínaná cirkev. Telo nebohej Violy pritom v bratislavskom prístave našli 11. novembra 2019. Pastor Vladimír Žák dokonca potvrdil, že ho v súvislosti s týmto incidentom navštívili policajti.

„Nemôžem vám nič povedať, všetky otázky musíte smerovať na políciu. Policajti nás navštívili, respektíve navštívili všetkých, ktorí sa s Violkou posledné dva týždne pred smrťou stretli,“ povedal Žák pre Nový Čas.

Reakcia na sociálnej sieti

Po medializácii prípadu, že cirkev sa ocitla v hľadáčiku polície, sa Otcov Dom vyjadril priamo cez status na sociálnej sieti. Cirkev potvrdila, že nebohá Viola bola členkou tohto zoskupenia. "Violka Macáková bola súčasťou nášho kresťanského spoločenstva Apoštolskej cirkvi - Otcov dom v Bratislave. Nesmierne nám chýba a s jej stratou aj spôsobom, akým zahynula sa tieto dni ako jej priatelia vysporadúvame veľmi ťažko," píše sa v stanovisku Apoštolskej cirkvi - Otcov dom v Bratislave.

Prvý posun v prípade
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Otcov Dom - Father's House)

Vzhľadom na citlivosť a aktuálnosť celého prípadu sa ale predstavitelia spolku rozhodli nevyjadrovať sa k ďalším otázkam. "Vzhľadom na žiadosť policajných vyšetrovateľov, s ktorými ako kresťanské spoločenstvo spolupracujeme ako aj prebiehajúce vyšetrovanie sme boli požiadaní neposkytovať ohľadom Violky žiadne ďaľšie informácie," uzavrelo cirkevné spoločenstvo Otcov dom cez pastora zboru Vlada Žáka.

V osudné ráno krátko po deviatej hodine mali dobitú fotografku a učiteľku angličtiny nájsť na Prístavnej ulici okoloidúci robotníci. Tí okamžite zalarmovali pomoc. Podľa našich informácií mala byť doráňaná a podchladená, no stále dýchala. Keď prišli na miesto záchranári, bola už v bezvedomí. Resuscitácia pomohla a Violu mali napojiť na pľúcnu ventiláciu. Žiaľ, počas prevozu do nemocnice zomrela.

Viac o téme: PrípadViola MacákováOtcov Dom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu