Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bratislavskí developeri podplácali pri stavebnom konaní: Súd im vymeral pokuty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Bratislavský developer Pavol Bagin a jeho spolupracovníčka z inej firmy Dagmar Boršošová priznali nepriamu korupciu vo vzťahu k príslušnému odboru životného prostredia na Okresnom úrade v Bratislave.

S prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry SR uzavreli dohodu o vine a treste, ktorú sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici schválil a vyhlásil rozsudok. Konateľovi Iuris Invest Pavlovi Baginovi udelil peňažný trest sedem tisíc eur a konateľke spoločnosti E-C-O Dagmar Borošovej päť tisíc eur.

Podplácaným bol istý úradník, ktorý mal pôsobiť na vedúcu odboru starostlivosti o životné prostredie na Okresnom úrade Miroslavu G. Úplatkom pre úradníka za vydanie kladného stanoviska odboru životného prostredia bolo desať tisíc eur v hotovosti a tiež zľava na byt v realizovanom bytovom komplexe najmenej 20 tisíc eur. Bagin aj Boršošová tým spáchali prečin nepriamej korupcie.

Odbor starostlivosti o životné prostredie vydával rozhodnutia v súvislosti s posudzovaním vplyvov na životné prostredie k stavbám bytových domov, k projektu občianskej vybavenosti a ďalším, ktoré chceli Bagin spolu s Boršošovou realizovať. Vedúcu odboru starostlivosti o životné prostredie na okresnom úrade Miroslavu G. vzal sudca ŠTS v auguste minulého roku do väzby za korupciu. V súčasnosti je stíhaná na slobode a spolupracuje s políciou. Rozhodnutie súdu je právoplatné, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinených, že sa voči nemu neodvolajú.

Viac o téme: PodplácaniePavol BaginNepriama korupciaDagmar Boršošová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu