Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Vražda Tomáša (†16) v Žiline: Krutá rana pre obvinenú Juditu (16), sudca jej neuveril!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram)

ŽILINA – Šestnásťročná Judita, ktorá mala svojmu rovesníkovi a kamarátovi Tomášovi uštedriť takmer päťdesiat bodných rán, ostáva vo väzbe. Sudcu o svojej nevine nepresvedčila. Brutálny prípad sa odohral v jednej z bytoviek na sídlisku Vlčince v Žiline ešte 16. mája.

V stredu krátko pred deviatou ráno začal sudca Okresného súdu v Žiline rozhodovať o žiadosti obvinenej Judity. Udialo sa tak v jej neprítomnosti. Informoval o tom portál Nastope.sk prostredníctvom sociálnej siete.

Tínedžerka sa po takmer piatich mesiacoch strávených za múrmi väzenskej nemocnice v Trenčíne pýtala na slobodu. Sudca pre prípravné konanie však napokon rozhodol, že ju neprepustia. Dôvodom sú obavy z toho, že by mohla pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Judita tvrdí, že si nič nepamätá. Je pravdepodobné, že v najbližšom čase bude čeliť obžalobe.  

Sudca v Žiline rozhodol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Brutálna vražda len 16-ročného Tomáša otriasla Slovenskom ešte v máji tohto roka. Judita je v prípade hlavnou podozrivou. Mladiství boli v kamarátskom vzťahu. Pôvodne sa hovorilo o tom, že Tomáš mal na tele 21 rán. Pitva však ukázala, že bol bodnutý nožom až 47-krát.

Sudca v Žiline rozhodol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Chlapca našli v kaluži krvi, zašpinená bola od nej aj Judita. Tá najprv tvrdila, že Tomáša dobodal odpočtár elektriny. Ako sa však neskôr ukázalo, išlo o klamstvo. Nepotvrdili sa ani dohady o tom, že tínedžeri mohli byť v osudnú chvíľu pod vplyvom alkoholu či omamných látok.

PRÁVE TERAZ Vražda Tomáša
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Ako topky.sk informovali v septembri, "v prípade obzvlášť závažného zločinu vraždy neboli zistené ani u obvinenej a ani u poškodeného alkohol, ani iné návykové látky." Potvrdila to  hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Žiline Andrea De Carlo. Viac si prečítate TU.

Viac o téme: TomášSúdŽilinaVraždaJudita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu