Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma v Nových Zámkoch: FOTO Adriánkov (5) život opäť visel na vlásku, otrasný pohľad na matku

Policajti zachránili dieťa. Zobraziť galériu (4)
Policajti zachránili dieťa. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

NOVÉ ZÁMKY - V Nových Zámkoch tuhla krv v žilách. Policajti prijali oznámenie, že na Léckej ulici sa na parapete okna na štvrtom poschodí pohybuje malé dieťa. Okamžite preto vyrazili na miesto a začala záchranná akcia. Doslova ako z filmu. Našťastie mala dobrý koniec. Nie ako pred dvoma rokmi, kedy Adriánko bojoval o život. Dôvodom bol práve pád z okna...

Ako uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, chlapček chodil po parapete otvoreného okna a vyhadzoval rôzne predmety. "Na výzvy hliadky, aby sa vrátil do bytu, nereagoval a nijako nekomunikoval. Podchvíľou však z okna niečo vyhodil. Policajti zistili, že medzi vyhodenými vecami sú aj kľúče od bezpečnostných dverí bytu," opísala.

Medzitým dorazila na miesto druhá hliadka. Vďaka kľúčom sa dostali do bytu a Adriánka sa im podarilo vtiahnuť dnu do bezpečia. Obavy, že len päťročný chlapček je doma sám, sa nepotvrdili, policajti však s hrôzou zistili, že je to snáď ešte horšie. V izbe totiž spala jeho 29-ročná matka. "Keďže javila známky požitia alkoholu a omamných látok, bola podrobená testu. V jej dychu bolo zistených 0,33 mg alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, čo je v prepočte 0,69 promile," priblížila Čuháková.

Matka si namiešala nebezpečný koktail.

Pozitívny výsledok mal aj test na požitie omamných a psychotropných látok. Konkrétne na metamfetamín a benzodiazepín. 

Skončil v nemocnici. Nie však po prvýkrát

Dieťa po udalosti skončilo v nemocnici. Ako uviedla policajná hovorkyňa, o jeho osud sa zaujíma sociálna kuratela. "Polícia v tomto prípade koná pre podozrenie z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby," dodala.

Adriánka však v nemocnici hospitalizovali aj v roku 2017. V tom čase ho nik nezachránil, z okna vypadol. V izbe mala byť škatuľa s oblečením, ktorú údajne rodičia chceli venovať na charitu. Dieťa si ju malo priatiahnuť až k oknu, vyšplhalo sa na ňu a nešťastie bolo na svete. "Malý sa zobudil. Bez akéhokoľvek hluku si pritiahol krabicu, ktorú sme chceli darovať. Cez pootvorené okno sa dostal na balkón," opísal v tom čase so stiahnutým hrdlom užialený otec pre televíziu Markíza. Počas incidentu mal byť v práci. 

O desivom páde synčeka Adriánka (3) prehovoril nešťastný otec: Sekundy hrôzy, bezmocní svedkovia

Adriánka mal jeden zo svedkov vidieť na balkóne a snažil sa ho odhovoriť od toho, aby ho nepreliezal. Žiaľ, nepodarilo sa mu to. Chlapček utrpel polytraumu a bol vo vážnom stave. Jeho matka sa po incidente zrútila. Zdá sa však, že sa aj napriek tomu nepoučila.

Viac o téme: DieťaZáchranaPolícia Nové Zámky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu