Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

O desivom páde synčeka Adriánka (3) prehovoril nešťastný otec: Sekundy hrôzy, bezmocní svedkovia

Milujúci rodičia prežívajú najhoršie chvíle v živote Zobraziť galériu (3)
Milujúci rodičia prežívajú najhoršie chvíle v živote (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

BRATISLAVA/NOVÉ ZÁMKY - Najhoršie chvíle svojho života prežívajú rodičia trojročného Adriánka. Ich milovaný chlapček vypadol z okna, v nemocnici teraz bojuje o život. Prehovoril nešťastný otec a šokovaní svedkovia.

Mama v piatok podvečer pozerela so svojím synčekom rozprávky. Obaja zaspali. Chlapček sa ale po chvíli zobudil. V izbe stála škatuľa s oblečením, ktorú chceli rodičia venovať charite. Adriánko si ju prisunul k balkónovým dverám, vyšplhal sa na ňu a pootvoril okno. "Malý sa zobudil. Bez akéhokoľvek hluku si pritiahol krabicu, ktorú sme chceli darovať. Cez pootvorené okno sa dostal na balkón," opísal so stiahnutým hrdlom užialený otec pre televíziu Markíza s tým, že počas incidentu bol v práci. Jeho synček sa zachytil o šnúru na bielizeň, ktorá bola na úrovni okna. Pod nôžkami nemal stabilnú plochu, naklonil sa a z balkóna vypadol.  

Adriánko vypadol zo 4. poschodia
Zobraziť galériu (3)
Adriánko vypadol zo 4. poschodia  (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Nešťastný pád z pohľadu svedkov

Adriánko dopadol na tvrdý asfalt. Nešťastný okamih spozorovali dvaja muži, ktorí stáli na ulici. Jeden opísal, že začul zvuk tupého nárazu. Otočil sa a zbadal dieťa na zemi. Okamžite sa za ním rozbehol. Opísal, že na mieste nebola krv. "Bolí, bolí, bolí, kričalo dieťa. Jediné, čo som mohol urobiť, bolo, že som sa nahol nad to dieťa a celý čas som ho upokojoval," opísal sekundy hôzy svedok.

O desivom páde synčeka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Druhý svedok zalarmoval záchranárov. Opísal, že chlapčeka videl ešte na balkóne a snažil sa ho odhovoriť, aby ho nepreliezal. Podľa zastupujúceho hovorcu operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Jozefa Minára utrpel chlapček tzv. polytraumu, teda vážne poranenia viacerých oblastí tela. Záchranári previezli chlapčeka do nemocnice v Nových Zámkoch, odkiaľ ho letecky transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Adriánko je v umelom spánku, je stabilizovaný, no jeho stav je vážny. 


Prečítajte si aj:

Hrozivé FOTO tragédie pri Ilave, memento pre vodičov: Zahynula mama troch detí Mirka (†46)


Nešťastná mama sa po incidente psychicky zrútila. Prípadom sa zaoberá polícia. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženie na zdraví," uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová. 

 

 

 

Viac o téme: BalkónPádChlapčekAdriánko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu