Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO po kovbojke v Bratislave: Záhadné okolnosti incidentu, došlo skutočne k streľbe?

Pri incidente na šoféra MHD sa našťastie nik vážne nezranil. Zobraziť galériu (11)
Pri incidente na šoféra MHD sa našťastie nik vážne nezranil. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Ako to vlastne bolo? V utorok okrem poriadnej dávky snehu hlavné mesto šokoval incident, ktorý sa odohral za bieleho dňa v mestskej časti Ružinov. Na vodiča MHD mal vystreliť neznámy páchateľ. Šťastím bolo, že sa nikomu nič vážne nestalo. Polícia je aj naďalej ohľadom informácií zdržanlivá.

K incidentu došlo pred 13. hodinou na križovatke Prievozskej ulice a Mlynských Nív. Priebeh udalosti opísala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová. Vodič stál na križovatke vo vyhradenom BUS-pruhu, keď po jeho ľavici zastavilo osobné vozidlo. Spolujazdec nečakane cez otvorené okno vystrelil z nezistenej zbrane. "Poškodil ľavé bočné sklo v kabíne vodiča, ktoré vodiča zranilo na oboch rukách," priblížila hovorkyňa. Zdravotníci šoféra ošetrili na mieste a podľa slov Volfovej bol stiahnutý zo služby.

Neznámy páchateľ poškodil ľavé
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: dpb)

Neznámy predmet

Polícia bola v poskytovaní informácií zdržanlivejšia. Čo presne poškodilo bočné okno, muži zákona vôbec nešpecifikovali, ako uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková išlo o "doposiaľ neznámy predmet". Udalosti však podľa jej vyjadrenia podľa doterajších informácií predchádzal incident medzi vodičom autobusu MHD a vodičom vozidla Fiat Punto. "Policajti v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné úkony za účelom vypátrania páchateľa a objasnenia všetkých okolností celého incidentu," povedala ďalej L. Mihalíková.

Neznámy páchateľ poškodil ľavé
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: dpb)

Vodič si však podľa našich informácií nie je vedomý toho, že pochybil v premávke MHD. Krátko pred údajnou streľbou mal obiehať cudziu dopravnú nehodu, čo mohlo niekoho pobúriť či nahnevať natoľko, že sa rozhodol uchýliť k extrémnemu činu. 

Páchateľ pre verejnosť neznámy

Polícia niekoľko hodín po incidente vyzvala prípadných svedkov k spolupráci. Okrem cenných informácií môžu prispieť aj videozáznamom, ktorý zachytáva priebeh udalosti.

MIMORIADNA SPRÁVA Dráma v Bratislave: Neznámy páchateľ strieľal na vodiča autobusu

Na otázku, či už polícia páchateľa stotožnila, policajná hovorkyňa nereagovala. Rovnako ani na to, či bočné sklo autobusu poškodil skutočne výstrel zo zbrane, alebo či polícia disponuje kamerovým záznamom z MHD. "Poskytnutie bližších informácií v súčasnosti nie je možné, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci. Bližšie informácie k prípadu poskytneme, ak to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní," uviedla L. Mihalíková vo vyjadrení.

Pri incidente na šoféra
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Poškodením skla autobusu bola DPB spôsobená škoda, ktorú predbežne vyčíslili na 250 eur. "Poverený príslušník PZ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva," dodala hovorkyňa. V súčasnosti policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II podľa jej slov intenzívne pracujú na objasnení prípadu.

Neznámy páchateľ poškodil ľavé
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: dpb)

Ak patríte medzi svedkov, políciu môžete kontaktovať na bezplatnom čísle 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo prostredníctvom súkromnej správy na oficiálnej stránke Policajného zboru na Facebooku. Ako totiž dodali zástupcovia zákona v komentári pod príspevkom na sociálnej sieti, až keď nájdu svedka streľby, bude sa môcť hovoriť aj o inom trestnom čine, než o výtržníctve.

Viac o téme: StreľbaVodič autobusuBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu