Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

MIMORIADNA SPRÁVA Dráma v Bratislave: Neznámy páchateľ strieľal na vodiča autobusu

Neznámy páchateľ poškodil ľavé bočné sklo v kabíne vodiča. Zobraziť galériu (2)
Neznámy páchateľ poškodil ľavé bočné sklo v kabíne vodiča. (Zdroj: dpb)

BRATISLAVA - V hlavnom meste došlo v utorok krátko po 13. hodine k streľbe na vodiča MHD. Bližšie okolnosti ohľadom toho, kto stlačil spúšť, nateraz polícia nepriblížila. Na sociálnej sieti však zástupcovia zákona potvrdili, že k udalosti došlo na križovatke ulíc Prievozská a Košická. Šoféra autobusu ošetrili na mieste, strelné poranenia neutrpel.

Ako priblížila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová, vodič autobusu stál s vozidlom na Prievozskej ulici pred križovatkou s Košickou vo vyhradenom BUS – pruhu pred svetelnou križovatkou. 

Neznámy páchateľ poškodil ľavé
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: dpb)

"Pri jeho ľavej strane zastavilo osobné vozidlo, ktorého spolujazdec cez otvorené okno vystrelil z nezistenej zbrane. Poškodil ľavé bočné sklo v kabíne vodiča, ktoré vodiča zranilo na oboch rukách," objasnila Volfová. Privolaná RZP šoféra ošetrila na mieste a bol stiahnutý zo služby. "Udalosť sa zaobišla bez zranenia cestujúcej verejnosti a je v štádiu riešenia políciou," dodala Volfová.

Praskli niekomu nervy?

Podľa našich informácií si vodič nie je vedomý pochybenia v premávke MHD. Uviedol však, že krátko pred udalosťou obiehal cudziu dopravnú nehodu. Objavila sa preto informácia, že konanie vodiča mohlo niekoho pobúriť natoľko, že sa rozhodol strieľať.

Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková neskôr uviedla, že podľa doterajších informácií mal poškodeniu predchádzať incident medzi vodičom osobného motorového vozidla zn. Fiat Punto a vodičom autobusu MHD. "Po nedorozumení mal vodič osobného vozidla doposiaľ neznámym predmetom poškodiť bočné okno situované na strane vodiča autobusu," opísala hovorkyňa.

Podľa jej slov v čase poškodenia stál autobus smerujúci do centra mesta pred hranicou križovatky.  "Policajti v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné úkony za účelom vypátrania páchateľa a objasnenia všetkých okolností celého incidentu. Ako náhle to procesná situácia umožní budeme verejnosť o prípade informovať," dodala Mihalíková.

Viac o téme: StreľbaVodič autobusuBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu