Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Tragický týždeň na železniciach: Päť smrteľných zrážok človeka s vlakom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v uplynulom týždni päť smrteľných zrážok vlaku s civilnou osobou. V štyroch prípadoch išlo o samovraždu. Informoval o tom Dávid Bozsaky z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR.

K tragickým nehodám došlo v úsekoch Markušovce – Spišská Nová Ves, Bratislava - Vajnory – Bernolákovo, Dolný Štál – Dunajská Streda a Vrútky – Martin. Okrem toho usmrtil nákladný vlak muža v úseku Liptovský Hrádok – Liptovský Mikuláš. Vplyvom všetkých nehôd bola doprava prerušená približne 11 hodín a meškalo 41 vlakov. Železnice v uplynulých dňoch zaevidovali na železničných priecestiach jednu dopravnú nehodu, pri ktorej sa zrazil osobný vlak s autom. Stalo sa tak v úseku Bardejov – Raslavice. 

ŽSR zaznamenali aj pokus o samovraždu na zastávke Brestovany. ŽSR zistila počas výlukových prác v úseku Plaveč – Plaveč štátna hranica i krádež ôsmich kusov súčastí trakčného vedenia. Podľa ŽSR si vandali často neuvedomujú, že svojím správaním môžu ohroziť bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy, svoje, ale aj cudzie životy. 

Viac o téme: NehodyŽeleznice Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu