Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena v Lučenci zrazila opitého chodca: Z toho, čo potom urobila, ostáva rozum stáť

Žena v Lučenci zrazila chodca a neposkytla mu pomoc Zobraziť galériu (2)
Žena v Lučenci zrazila chodca a neposkytla mu pomoc (Zdroj: KR PZ v Banskej Bystrici)

LUČENEC - Ešte 20. augusta tohto roka vo večerných hodinách, sa stala v Lučenci dopravná nehoda, pri ktorej neznáma vodička na vozidle Škoda Octavia, zrazila na priechode pre chodcov 55-ročného muža. Chodec po náraze spadol cez vozidlo na cestu. Šoférku to však nezaujímalo, bezohľadne odišla, dokonca ani nezastavila.

K dopravnej nehode došlo pri jazde po ulici T.G. Masaryka, v smere od nemocnice k Vajanského ulici, na štvorprúdovej ceste. "Neznámy vodič z miesta nehody, bez splnenia si povinností účastníka dopravnej nehody, ako aj bez poskytnutia pomoci, bez zastavenia odišiel. Pri dopravnej nehode chodec utrpel zranenia chrbtice, hrudníka a kolena," priblížila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Žena v Lučenci zrazila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ v Banskej Bystrici)

Ukázalo sa, že svoju rolu zohral aj alkohol. Pri dychovej skúške namerali chodcovi 2,58 promile. "Polícia v Lučenci začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a prečinu neposkytnutia pomoci," dodala hovorkyňa s vysvetlením, že žena napokon sama prišla na policajnú stanicu a priznala sa k tomu, čo urobila. 

"Poverený príslušník 37-ročnú ženu z Kalinova obvinil z obidvoch prečinov. Podľa znaleckého posudku z odboru zdravotníctva, zranenia chodca si vyžiadali dobu liečenia 35 dní," doplnila Faltániová. Vyzdvihla, že vodič, ktorý po dopravnej nehode, na ktorej mal účasť, neposkytne osobe, ktorá pri nehode utrpela ujmu na zdraví, potrebnú pomoc, hoci tak môže urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného, potrestá sa odňatím slobody až na 3 roky.

Viac o téme: ZrážkaDopravná nehodaLučenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu