Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma v Chorvátsku: FOTO Prešovský policajt zachránil topiaceho sa otca so synom, začul výkriky z mora

Policajt na dovolenke v Chorvátsku zachránil topiaceho sa otca so synom.
Policajt na dovolenke v Chorvátsku zachránil topiaceho sa otca so synom. (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

ROGOZNICA – Dráma v chorvátskom letovisku Rogoznica skončila vďaka pohotovému zásahu prešovského policajta šťastne. Poručík Štefan Jurko z Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov-Sever zachránil počas dovolenky topiaceho sa otca so synom, ktorí šnorchlovali.

Muži zákona na svojom Facebooku 13. júla zverejnili dychberúci príbeh o tom, ako poručík Jurko na dovolenke v chorvátskej destinácii Rogoznica zachránil dva životy.

Otec Zoli sa vybral so svojím 6-ročným synom Bendegùzom potápať. Počas šnorchlovania sa však Bendegùz cez dýchaciu trubicu napil vody a začal sa topiť. Jeho otec sa ho snažil čo najrýchlejšie vybrať z vody, no dostal silný kŕč do nohy. Začali sa topiť obaja.


Prečítajte si aj: Prvá obeť nových pokút v Chorvátsku! Čech (36) pobúril celú pláž, z mora sa vynoril úd 


Našťastie, Zoliho výkriky o pomoc začul Jurko, ktorý práve plával v ich blízkosti. „Chlapec sa strácal pod hladinou vody, policajt ho chytil pod pravé rameno a pomaly plávajúc k brehu ho dostal na pevninu. Otec Zoli doplával na pevninu sám bez cudzej pomoci s kŕčom v nohe,“ uviedla polícia s dodatkom, že muži zákona sú v strehu 24 hodín denne a 7 dní v týždni aj počas svojho voľna. Otec i syn z Maďarskej republiky sa pohotovému policajtovi poďakovali za záchanu ich životov a na pamiatku si spravili fotografiu, ktorú polícia zverejnila na svojej sociálnej sieti. 

Policajt na dovolenke v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)
      

Viac o téme: PolicajtChorvátskoDovolenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu