Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Novinka v prípade Kramného: Na povrch vyšiel dokument o pitve, záhadný nález v žalúdku Klárky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

BRNO – V prípade dvojnásobného vraha Petra Kramného sa objavil nový dokument, ktorý predložil Spolok Šalamún. Poukazuje na to, že telá zavraždenej Moniky a Klárky boli prevezené do Česka bez žalúdkov. Pitevný nález z Egypta uvádza, že v ich žalúdkoch bola nájdená tmavá škvrna. Navyše v žalúdku 8-ročnej Klárky bola zistená prítomnosť tekutiny neznámeho pôvodu.

V dokumente Vrah Petr Kramný? Spolok Šalamún, ktorý sa snaží dokázať Kramného nevinu, pripomína, že pitva zavraždenej Moniky (†36) a Klárky (†8) bola vykonaná približne 24 hodín po náleze tiel. „Keď ich prezreli a bolo to u nás v pitevni, tak zistili, že u nich došlo k totálnej deštrukcii žalúdkov, a to z dôvodov množstva jedu, ktorý sa do žalúdkov oboch zavraždených dostal,“ citoval Spolok Šalamún Hosáma ad-Dín Hasana Abdoa, riaditeľa hurgadskej nemocnice.

Do Českej republiky boli ich telá prevezené bez žalúdkov. K dispozícií je k nim len pitevný nález z Egypta. V prípade Moniky spolok uvádza, že na jej žalúdku bola nájdená tmavá škvrna, okolo ktorej bola silne narušená sliznica. Orgán bol prázdny. 

Petr Kramný (39)
Zobraziť galériu (2)
Petr Kramný (39)  (Zdroj: profimedia.sk)

Má to Kramný nadobro spočítané? Zverejnili dôvody, prečo súd zmietol jeho sťažnosť zo stola

Ten istý nález bol aj v žalúdku 8-ročnej Klárky, no pitevný nález v jej žalúdku navyše objavil aj malé množstvo tekutiny neznámeho pôvodu. „Pitvajúci lekár Walid Nagi, ktorý jediný žalúdky videl, nebol nikdy v Českej republike vypočutý, aby vysvetlil nálezy v ich žalúdkoch,“ sťažuje sa Spolok Šalamún. Dodal, že v odbornej literatúre nie sú žiadne údaje o tom, že by v prípade zásahu elektrickým prúdom jestvoval nález na žalúdku.

Český vrah Petr Kramný bol odsúdený na 28 rokov. Na letnej dovolenke v roku 2013 v hotelovej izbe zavraždil svoju manželku a dcéru. Svoj trest si odpykáva vo väznici v Mířove. Prednedávnom mu Ústavný súd zamietol sťažnosť, obhajoba sa tak spolieha na obnovenie procesu. Na povrch vyšli nové posudky, ktoré spochybňujú vraždu elektrickým prúdom. Informoval o tom český denník Blesk.

Viac o téme: VrahKramnýSpolok Šalamún
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu