Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhadná smrť Moniky (†36) a Klárky (†8) v Egypte: Kramný sa znova postaví pred súd!

Peter Kramný Zobraziť galériu (2)
Peter Kramný (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA – Peter Kramný, ktorý bol v roku 2016 odsúdený na 28 rokov väzenia za vraždu svojej manželky a dcéry, sa znova postaví pred súd. Obnovu konania žiadajú Kramný a jeho matka.

Krajský súd v Ostrave bude v marci prerokúvať žiadosť Petra Kramného o obnovenie procesu. Informáciu na serveri Deník.cz dnes potvrdila hovorkyňa súdu Veronika Ralevská.

Obnovu konania žiadajú Kramný a jeho matka. Rozhodovať bude sudkyňa Renata Gilová. Práve jej senát Kramného uznal vinným. Odsúdený muž preto namietol jej zaujatosť a žiadal iný senát. Zaoberal sa tým aj Ústavný súd, Kramný ale neuspel. „Krajský súd sa bude žiadosťou zaoberať na verejnom zasadnutí. Nariadené je na 17. až 19. marca,“ povedala Ralevská.

Na archívnej snímke odsúdený P. Kramný so svojou dcérou Klárkou a manželkou Monikou
Zobraziť galériu (2)
Na archívnej snímke odsúdený P. Kramný so svojou dcérou Klárkou a manželkou Monikou  (Zdroj: FB/Petr Kramný)

Kramný podľa obžaloby v roku 2013 na dovolenke v egyptskom hoteli zavraždil svoju manželku a dcéru elektrickým prúdom. Vinu popiera. Bol odsúdený na základe nepriamych dôkazov.

Telá po prevoze do Česka pitvali znalci z Ústavu súdneho lekárstva v Ostrave, ktorí dospeli k záveru, že obete zomreli po zásahu elektrickým prúdom. Podľa znaleckého posudku, ktorý si dala vypracovať obhajoba, bola najpravdepodobnejšou príčinou smrti otrava. Súd si preto objednal revízny posudok, ktorý sa priklonil k zásahu elektrickým prúdom.

Viac o téme: SúdVraždaPeter Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu