Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V českom lese vykopali mŕtvolu: Obeť má na svedomí gang dvojičiek zo Slovenska

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: polícia)

ZLÍN - Kriminalisti objavili v lese na Valašsku v blízkosti štátnej hranice so Slovenskom zakopané telo. Patrilo členovi slovenskej organizovanej skupiny, ktorá údajne obchodovala s drogami. Muž bol zastrelený, podľa polície ho zavraždili dvaja bratia, ktorí stáli na čele gangu.

Na prípade vraždy pracovali českí kriminalisti so slovenskými kolegami od vlaňajšieho novembra. Polícia vo veci teraz trestne stíha dvoch bratov, dvojičky Dávida a Dominika zo Slovenska. "Muža mali niekoľkými ranami zastreliť a previezť do Českej republiky. V neprístupnom lesnom teréne na Valašsku, v blízkosti spoločnej štátnej hranice, mali vykopať viac ako jeden meter hlbokú jamu, do ktorej telo ukryli, čiastočne zabetónovali, zahrnuli zeminou a zamaskovali," informoval hovorca Národnej centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.


Prečítajte si aj:

MIMORIADNA SPRÁVA Vražda prominentného právnika Valka je objasnená! 


Vďaka spolupráci českých a slovenských kriminalistov sa podarilo nájsť miesto, kde bolo telo zakopané. V lesoch na Valašsku sa kvôli prípadu uskutočnilo niekoľko pátracích akcií. Tento rok v júni označil špeciálne vycvičený policajný pes na stráni lesnej čistiny miesto, kde bol mŕtvy muž ukrytý. "Došlo k vyzdvihnutiu tela a následnou pitvou bolo potvrdené, že k usmrteniu muža došlo niekoľkými výstrelmi," povedal hovorca.

Súčinnosť so slovenskou políciou

Ako v polovici októbra informoval slovenských novinárov riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško, dvojičky už od jari čelia obvineniam z členstva v 13-člennej zločineckej skupine, ktorá sa zaoberala drogovou trestnou činnosťou v Trenčianskom a Žilinskom kraji.  V oboch prípadoch bratom hrozí doživotie. Podľa šéfa NAKA popravili v novembri 2016 člena vlastnej zločineckej skupiny. 

V českom lese vykopali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ako došlo k vražde

Ericha vylákali na parkovisko, kde ho omámili. V odľahlej časti Ilavy ho potom jeden z bratov usmrtil viacerými ranami do hlavy a trupu. Muži svojho komplica následne zakopali na území Zlínskeho kraja v Českej republike a jeho auto potopili v derivačnom kanáli Váhu. Dôvodom pre vraždu bola podľa šéfa NAKA snaha upevniť si postavenie v zločineckej skupine, kde bol Erich najslabším článkom. Viackrát sa mal pred inými vyjadriť, že bratov nahradí a zabezpečí, aby "skončili".

Bratia, ktorí sú vo väzbe už od jari, čelia najnovšie okrem obvinenia zo zločinu úkladnej vraždy aj obvineniu zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a prečinu poškodzovania cudzej veci.  "Dokumentovanie trestnej činnosti tejto zločineckej skupiny nie je ukončené," uviedol Hraško, podľa ktorého sa predpokladá, že dôjde aj k objasneniu ďalších skutkov. "Tým, že boli dominantní v regióne, tak sa snažili zastrašovať aj členov konkurenčných skupín, ktorým ubližovali na zdraví, zapaľovali a poškodzovali ich majetok," doplnil. V prípade dokázania viny hrozia bratom doživotné tresty. 

Viac o téme: DvojičkyMŕtvolaZlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu