Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nebezpečný strelec Nigut z Jahodnej je stále na úteku: Súd naňho nevydal zatykač

Hľadaný 36-ročný Róbert Nigut
Hľadaný 36-ročný Róbert Nigut (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku nevydal zatykač na údajného vykonávateľa vraždy z 9. augusta na ceste z Jahodnej do Košíc. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Róbert Nigut sa podľa polície neúspešne pokúsil zabiť istého muža.

"Sudca pre prípravné konanie nevydal medzinárodný zatýkací rozkaz ani európsky príkaz na zatknutie obvineného Róberta Niguta, lebo zatiaľ neboli splnené všetky zákonné požiadavky, ktoré sú potrebné na vydanie prokuratúrou požadovaných príkazov," povedala Kudjáková. Po Róbertovi Nigutovi vyhlásila polícia pátranie 16. augusta.
      
Podľa polície si vraždu objednal 34-ročný Radovan V. a obeťou mala byť osoba, ktorej dlží peniaze. Vykonávateľom vraždy má byť o 36-ročný Róbert Nigut, ktorý je známou osobou v košickom podsvetí. Polícia zistila, že poškodeného sa pokúsil zastreliť samopalom, ktorý mal v nelegálnej držbe. "Počas jazdy sa šofér auta, v ktorom bol aj Róbert Nigut, dostal na úroveň auta poškodeného a Róbert Nigut vystrelil. Nespôsobil mu však smrteľné zranenia a poškodenému sa podarilo autom ujsť, neskôr z auta vyskočiť a utiecť do lesa," opísala priebeh udalosti policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová. Auto so strelcom potom havarovalo, šofér v ňom zostal zakliesnený, strelec z miesta nehody ušiel.
      
Špecializovaný trestný súd v Pezinku aj Najvyšší súd SR už odmietli žiadosť prokuratúry vziať do väzby údajného objednávateľa vraždy Radovana V. "Nie je dostatok dôkazov na to, aby bolo skutočne dôvodné podozrenie, že práve tento skutok spáchal práve obvinený," povedala 20. augusta predsedníčka senátu Najvyššieho súdu SR, ktorý rozhodoval o väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu