Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na zastrašenie policajta použil mafiánske praktiky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ŽILINA - Zapichnutý nôž v pneumatike s kusom krvavého mäsa. Takto podľa polície zastrašoval policajta 24-ročný muž z okresu Liptovský Mikuláš. Mladý muž je už obvinený a v prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na jeden až päť rokov. Informovala o tom žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa polície obvinený 1. októbra prišiel v Liptovskom Mikuláši na miesto, kde býva policajt a zavolal mu, aby vyšiel von. "Následne od policajta žiadal vysvetlenie, prečo v ten deň zadržal evidenčné čísla od vozidla Audi A4 Avant, že nebude môcť jazdiť a nebude môcť ani auto predať. Následne z miesta odišiel," opisuje prípad Balogová. Na miesto bydliska policajta sa muž vrátil 3. októbra v noci. Vyhliadol si Škodu Octavia, ktorá patrí policajtovi.

"Odmontoval prednú aj zadnú tabuľku s evidenčnými číslami. Nožom prepichol prednú aj zadnú pneumatiku na ľavej strane vozidla. Z pravej strany nechal zapichnutý nôž v pneumatike s kusom krvavého mäsa," pokračuje policajná hovorkyňa. Pri čine ho však vyrušil majiteľ auta, preto sa dal na útek, nastúpil do neďaleko zaparkovaného čierneho Audi a ušiel. Policajtovi spôsobil škodu 540 eur.

Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin útoku na verejného činiteľa, z ktorého muža obvinil. Toho museli na policajnú stanicu predviesť, pričom policajtom kládol odpor, tak ho museli spacifikovať. Vyšetrovateľ sa rozhodol podať na obvineného návrh na vzatie do vyšetrovacej väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu