Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Údajného mafiánskeho bossa Jakšíka opäť obžalovali z vydierania

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Libora J. obžalovali z ďalšieho vydierania. Tentoraz mu prokuratúra pripisuje vydieranie so zbraňou, ktorého sa dopustil údajne spolu s Mariánom S. Informoval o tom riaditeľ odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR Peter Šufliarsky na tlačovej besede v Bratislave. Obaja podľa obžaloby spôsobili poškodenému škodu najmenej 51 500 eur.

„Podstata týchto skutkov spočívala vo vymáhaní fiktívneho dlhu z peňažnej pôžičky,“ ozrejmil Šufliarsky. Obžalovaní sú v súčasnosti väzobne stíhaní. „Na obidve osoby boli v krátkom čase podané dve obžaloby, najmä pre násilnú trestnú činnosť. Pre tieto skutky im hrozí trest vo výmere od 10 do 20 rokov,“ uviedol Šufliarsky. Skutky spáchali podľa prokuratúry v auguste a septembri 2010.

Policajný prezident Tibor Gašpar uviedol, že skupina okolo Libora J. má skoro 20 členov, pričom trestne stíhaných je deväť z nich a päť vo väzbe. Vyšetrovací spis súvisiaci s touto skupinou má podľa Gašpara 5 900 strán. Zatiaľ vypočuli 71 svedkov, vykonali 13 konfrontácií a šesť domových prehliadok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu