Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Za vraždu milencovej matky mala dať 4700 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Za absurdnú drámu označil prokurátor prípad Eriky B. (45), ktorá si mala objednať vraždu matky svojho milenca Richarda. Dvojica mužov, ktorých si na čin mala vybrať, ju totiž síce "vyciciavala" z peňazí, ale nevraždila by. To ju však podľa neho neopravedlňuje.

Podľa žalobcu sa Erika z obce Pohranice pri Nitre snažila získať podiel na rodinnom dome, v ktorom pani Edita bývala s dvoma synmi. Preto si objednala u dvoch mužov najprv jej zastrašenie a neskôr vraždu. Mala im za to vyplatiť 4 700 eur. V neprospech Eriky svedčí jej list, ktorý napísala dvojici vykonávateľov, ich priame svedectvo a mobilná komunikácia s nimi.

Erika v záverečnej reči povedala, že je nevinná a žiadnu vraždu si neobjednala ani nikoho nenavádzala. Podľa nej celý prípad je vykonštruovaný a ona má „boľavé srdce, že nevie dokázať opak“. Inkriminovaný list síce napísala, ale vraj pod vplyvom neznámej drogy, ktorú jej dali práve dvaja vykonávatelia a ona nevedela, čo je v ňom.

Vyhlásila, že dvojica mužov, ktorých si vraj najala najprv na zastrašenie a neskôr na vraždu, klamala a vydierala ju. Podľa Eriky klamal i Richard a jeho matka, rovnako pravdu nepovedali ani znalci. Obžalovaná tvrdila, že žiaden majetok nepotrebovala, lebo s manželom majú dom i autá.

Odmietla i tvrdenie Richarda a jeho matky, že mali milenecký vzťah. Podľa Eriky boli iba priatelia a stretávali sa len na pracovisku v nemocnici. Žiť s ním nechcela, veď mala spokojné 25-ročné manželstvo.

Obžalovaná pracovala ako sanitárka v nitrianskej nemocnici, kde Richard bol zamestnaný ako rozvážač stravy. V nemocnici sa zoznámila i s Máriom (24), ktorý tam bol vtedy hospitalizovaný. Pôvodne mal obeť len zastrašiť a donútiť ju, aby na Eriku prepísala svoj podiel na rodinnom dome. Neskôr s komplicom dostal pokyn matku milenca zavraždiť.

Záverečnými rečami prokurátora, obhajcu i obžalovanej sa dnes skončilo hlavné pojednávanie. Špeciálny prokurátor ju navrhol uznať za vinnú zo zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy. Senát vyhlási rozsudok v stredu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu