Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V okolí Zlína našli obrovský sklad nelegálneho alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Obrovský sklad nelegálneho alkoholu, ktorý však zrejme nebol otrávený, objavila česká polícia v okolí Zlína, informoval dnes internetový server iDNES.cz. V sklade 64-ročného muža a jeho o 27 rokov mladšieho príbuzného vo Valašských Kloboukoch našli policajti tisícky litrov alkoholu bez potrebného označenia alebo dokladu pôvodu. Na spotrebnej dani tu vlastníci obrali štát o 900.000 Kč, za čo im hrozí trest hoci ôsmich rokov väzenia.

Na stopu skladu sa polícia dostala po tom, čo si ochrancovia poriadku v uplynulý štvrtok večer všimli podozrivo odstavené vozidlo pri starej budove mimo mesta. Vozidlo bolo zaparkované tak, aby sa nedalo dostať do jeho batožinového priestoru. Policajti tak vyhľadali majiteľa, ktorý automobil otvoril. Nachádzalo sa v ňom asi 4000 litrov alkoholu, ktorý bol z 80 percent pančovaný. Na ďalších 500 litrov narazili policajti potom pri následných domových prehliadkach.

Všetok nelegálny alkohol polícia zaistila a odobraté vzorky z jednotlivých sérií poslala na analýzu. Doterajšie výsledky nenaznačujú, že by boli tieto liehoviny pančované metanolom. Pôvod tovaru však ani jeden zo spomínaných mužov nedokázal preukázať. Asi 20 percent alkoholu bolo pri tom v originálnych fľašiach s kolkom, zvyšok v plastových bareloch alebo fľašiach označených  etiketami ako Lašský rum, Vodka Lunar alebo Moravská švestka bez kolkov.

Polícia, ako informoval internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na jej hovorkyňu zo Zlína Janu Macalíkovú, našla aj stovky etikiet a uzáverov, ktoré boli zrejme pripravené na ďalšie použitie. Bez povinného označenia sa pri domových prehliadkach našli aj asi 6500 balení cigariet.

Oboch mužov už obvinili z trestného činu krátenia daní, poplatkov a podobnej povinnej platby a z prečinu porušenia predpisov o nálepkách a iných predmetoch na označenie tovaru. Sklady si pozreli aj inšpektori Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie, pretože sa v nich našlo aj väčšie množstvo potravín - vajec, ryže a zeleniny - všetko pripravené na predaj a uskladnené v absolútne nevhodných a nehygienických podmienkach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu