Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Výstavba dokončená: V epicentre šírenia koronavírusu postavili už druhú nemocnicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/ CGTN)

PEKING - Čína vo štvrtok dokončila výstavbu v poradí druhej novej nemocnice v meste Wu-chan - epicentre šírenia koronavírusu 2019-nCoV, ktorý si vyžiadal už viac než 560 obetí na životoch, narušil pohyb osôb po krajine a vyvoláva obavy z možných rastúcich ekonomických škôd. Informovala o tom agentúra AP.

Nová nemocnica s kapacitou 1500 lôžok bola dokončená len pár dní po dostavaní prvého podobného zdravotníckeho zariadenia s 1000 lôžkami. Miestne úrady sa takýmto spôsobom snažia reagovať na preťaženosť zdravotníckej infraštruktúry vo Wu-chane, kde bol v decembri nový koronavírus po prvý raz zaznamenaný. Čínska tlačová agentúra Sinchua v tejto súvislosti dodala, že vo Wu-chane sa momentálne nachádza ďalších 132 karanténnych zariadení s viac ako 12.500 lôžkami.

Peking zároveň informoval o tom, že nové ochorenie si vyžiadalo už 563 obetí na životoch, pričom celkový počet nakazených osôb stúpol prudko na 28.018. Mimo pevninskej Číny bolo zaznamenaných ďalších najmenej 260 prípadov tohto infekčného ochorenia, pričom dve osoby mu podľahli v Hongkongu a jedna na Filipínach. Podľa AP by mala prvá skupina pacientov už čoskoro podstúpiť experimentálnu liečbu za pomoci nového antivirotika. Ľudia s miernejšími príznakmi ochorenia sú medzitým presúvaní do provizórnych nemocníc, ktoré boli zriadené v športových centrách, na výstaviskách a v iných verejných priestoroch.

Viac o téme: NemocnicaEpicentrumPekingKoronavírusWu-chan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu