Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokujúce priznanie Chandlera z Priateľov: Závislosť z neho urobila TROSKU… Prebúdzal sa vo vlastných SR*ČKÁCH!

Matthew Perry bojoval so závislosťou dlhé roky. Zobraziť galériu (4)
Matthew Perry bojoval so závislosťou dlhé roky. (Zdroj: profimedia.sk)

NEW YORK - Nie je žiadnym tajomstvom, že herec Matthew Perry (53), ktorého svet pozná ako Chandlera z Priateľov, dlhé roky bojoval so závislosťou. Podľa vlastných slov je aktuálne už 18 mesiacov čistý, a tak sa rozhodol svoje nepríjemné "skúsenosti" spísať ako varovanie pre všetkých do knihy. A odhalil v nej naozaj šokujúce informácie. Jeden čas bol vraj na tom tak zle, že sa prebúdzal vo vlastných sr*čkách!

Hoci pre mnohých boli kultoví Priatelia odrazovým mostíkom k ďalšej práci v šoubiznise, Matthew Perry, ktorého svet miloval ako Chandlera, svoju šancu nevyužil. Zarábal milión dolárov za jednu časť seriálu, no všetky peniaze míňal na svoju závislosť od liekov. Na jej vrchole bral 55 Vicodinov denne. No užíval aj Xanax, OxyContin a celé to kombinoval s alkoholom. 

Keď v roku 2004 prišiel o príjem z Priateľov, dohodol sa so svojím maklérom, aby pri prehliadkach luxusných domov prehľadával lekárničky a kradol preňho lieky. Závislosť z neho urobila hotovú trosku. Doplatil na ňu nielen kariérou, ale aj vlastným zdravím. V roku 2018 mu prasklo hrubé črevo a dva týždne z päťmesačného pobytu v nemocnici bol v kóme. 

Musel podstúpiť kolostómiu, aby mu zmenili trajektóriu odpadu z čriev. Chirurg mu urobil otvor v brušnej stene, aby mu výkaly mohli odtiaľ vytekať a hromadiť sa do vrecka. Práve kolostomický vak je vraj to, čo mu dnes bráni v užívaní drog. Predstava, že by ho opäť musel mať, je totiž preňho taká traumatizujúca, že s tým radšej skoncoval. 

Vraj sa neraz stalo, že sa prebudil vo vlastných sr*čkách. „Vak sa pretrhol a ja som mal sr*čky po celej tvári, po celom tele, vo vedľajšej posteli. Keď sa to roztrhne, tak sa to roztrhne a musíte zohnať zdravotné sestry,,“ šokoval svojím opisom Matthew. A vraj to nebola jednorazová skúsenosť: „Keď poviem, že som sa zobudil vo vlastných sr*čkách, tak to bolo 50 až 60-krát.“

Herec v tejto súvislosti absolvoval 14 operácií vrátane neúspešného pokusu o odstránenie kolostomického vaku. Musel preto dostať dočasnú náhradu - ileostomický vak. Ten spája poslednú časť tenkého čreva s brušnou stenou a vak zachytáva odpad. „Bolo to desaťkrát horšie,“ priznal s tým, že veľa samovrážd spáchajú vo svete práve ľudia s týmto vakom.

Viac o téme: Matthew PerryPriatelia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu