Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Temná stránka Gottovej slávy: Vyhrážky a vydieranie... Zaplať milióny, inak zomrieš!

Karel Gott Zobraziť galériu (2)
Karel Gott

PRAHA - Popularita so sebou prináša aj negatívne záležitosti. Presvedčiť sa o tom mohol aj legendárny Karel Gott (†80), ktorému sa ktosi vyhrážal smrťou, ak nezaplatí milióny korún.

Buď išlo o vydieranie, alebo o spravodajskú hru kontrarozviedky a niekdajšej Štátnej bezpečnosti. Ako informuje denník Aha!, Karel Gott sa stal terčom vyhrážok v roku 1982, keď mal 42 rokov. 

Galéria: Karel Gott

Do československej televízie prišiel list a na obálke bolo napísané »Zpěvák Soudruh Karel Gott«. Vnútri sa nachádzali riadky, ktoré spevákovi vyčítali kladný postoj k akcii Anticharta, ktorá sa konala v roku 1977 v pražskom Divadle hudby. Pisateľ nakoniec požadoval 3 milióny korún, inak vraj Gotta zavraždí. 

Inštrukcie k tomu, kam má priniesť peniaze, mal umelec nájsť za plechovou tabuľou na parkovisku pri ceste z Prahy do Kolína. Gott, jeho vila aj odpočívadlo, kde mali byť inštrukcie, sa okamžite dostali pod dohľad ŠTB. Podľa spisu mali agenti k dispozícii dokonca aj vrtuľníky, okrem toho nahrávacie zariadenie, prístroje na nočné videnie aj radar. 

Akcia Slávik trvala od rána 17. apríla do 21:45 hodín 23. apríla. V ten deň si Gott prišiel po inštrukcie, no nič sa na určenom mieste nenašlo. Sledovacia skupina ho však potom nasledovala aj domov a podávala správy o jeho pohybe. Otázkou už navždy ostane, o čo vlastne išlo... Či nejaký nepodarený žart alebo spravodajské hry, ktorých zmysel už nemáme šancu pochopiť.  

Karel Gott
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ARD Degeto)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu