Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záhadná šifra na hrobe Karla Gotta (†80): Česi ju rozlúštili… Odkaz od Slovenky Ľubice!

Na hrobe Karla Gotta sa objavil veniec so záhadnou šifrou. Zobraziť galériu (8)
Na hrobe Karla Gotta sa objavil veniec so záhadnou šifrou. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Vo štvrtok uplynul presne rok od smrti Karla Gotta (†80). Hrob legendárneho českého umelca opäť zaplatilo množstvo sviečok a kvetov. A medzi nimi vytŕčal veniec s číselnou šifrou na stuhe. Čechom sa tento záhadný nápis podarilo rozlúštiť - ide o odkaz od Slovenky Ľubice!

Na hrob Karla Gotta pravidelne chodievajú množstvá jeho verných fanúšikov. No keď je na to špeciálna príležitosť, namierené tam majú celé davy. Inak tomu nebolo ani vo štvrtok, v deň 1. výročia Maestrovej smrti. Rodina dokonca musela zabezpečiť ochranku, ktorá ľudí pri hrobe koordinovala. 

Galéria: Takto si pamätáme na Karla Gotta:

Pietne miesto je po nájazde fanúšikov zavalené množstvom sviečok, kvetov a vencov. No jeden medzi nimi vytŕča. Doplnený je čiernou stuhou, zdobenou zlatou číselnou šifrou. Čo znamená odkaz, ktorý k hrobu priniesla neznáma žena a náhle zmizla? To sa podarilo rozlúštiť českým médiám.

V číslach je zakódované vyznanie od fanúšičky zo Slovenska. „Pred rokom doznel zvon z hor... Tvoj hlas... Nikdy na teba nezabudneme a ďakujeme za všetky príjemné chvíle, ktoré si rozdával svojími pesničkami,“ píše sa v šifre. 

Autorkou nevšedného venca je spevákova fanúšička, kvetinárka Ľubica Žilíková. Presne tá istá žena, ktorá na jeho verejnú rozlúčku priniesla veľký veniec s iniciálmi KG, či ruže v loďke na hrob ku Gottovym 81. narodeninám. „Vyrobila som ho preto, že taký človek, akým bol Karel Gott, si zaslúži aj po smrti niečo špeciálne. Iné,“ povedala Blesku žena, ktorá milovala Karlove pesničky. 

Kvôli aktuálnej situácii kvôli COVID-19 však tentokrát autorka nemohla svoje dielo odniesť na Maestrov hrob osobne. „Veniec som poslala balíkom kvôli COVID.19 a na cintorín ho odniesla moja dobrá kamarátka, kvetinárka Andrejka z Prahy. Deň po výročí jeho smrti sme mali lístky na muzikál s Karlovými pesničkami Čas růží,, bohužiaľ sme to museli preložiť,“ dodala Žilíková.

Vpravo vidno veniec so šifrou, ktorý na hrob Karla Gotta poslala Slovenka Ľubica.
Zobraziť galériu (8)
Vpravo vidno veniec so šifrou, ktorý na hrob Karla Gotta poslala Slovenka Ľubica.  (Zdroj: CNN Prima/Showtime)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu