Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

STOPka v Česku aj na Slovensku: Karel Gott si toto nezaslúži!

Karel Gott Zobraziť galériu (3)
Karel Gott (Zdroj: Profimedia)

PRAHA/BRATISLAVA - Hoci v predchádzajúcich týždňoch Ivana Gottová informovala, že premiéra dokumentu Karel o jej zosnulom manželovi sa uskutoční podľa plánu, situácia sa zmenila. Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu s koronavírusom sa v Česku aj na Slovensku slávnostné uvedenie do kín odkladá.

Keď bol Ivane Gottovej koncom septembra diagnostikovaný koronavírus, premiéra sa odložila o dva týždne. Namiesto plánovaného dátumu, ktorým bol 1. október – deň výročia smrti Karla Gotta, sa zvolil 15. október. 

Galéria: Karel Gott

No už ani toto neplatí. „S ľútosťou vám musím oznámiť, že vzhľadom k novým opatreniam, ktoré boli u nás zavedené s platnosťou od 12. 10., som nútená slávnostnú premiéru aj distribúciu filmu Karel odložiť na neurčito nielen u nás, ale aj na Slovensku,” oznámila Ivana na Facebooku. 

STOPka v Česku aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook KG)

Hoci u nás nie sú počty nakazených také vysoké, situácia sa tiež zhoršuje. A dôvod odkladu na Slovensku má aj iné pozadie. „Karel bol vždy česko-slovenský spevák a celý život vystupoval s rovnakou radosťou ako v Česku, tak aj na Slovensku. Film Karel si preto zaslúži, aby bol slávnostne uvedení v oboch krajinách naraz a podľa možností v priaznivejšej situácii,” vysvetlila Gottová. 

A aj fanúšikovia si myslia, že podmienky uvedenia filmu do kín by mali byť úplne iné. Podľa nich si Gott nezaslúži, aby mali fanúšikovia na premietanie prístup iba v obmedzenom počte. „Rozumné rozhodnutie. Karel bol zvyknutý na plné sály a zaslúžil by si aj vypredané kiná,” komentoval status istý Peter. „Súhlas, Karel si zaslúži premiéru s noblesou a nie s rúškami a obmedzeniami,” dodala Julie.

Karel Gott
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ARD Degeto)

So slovami o dôstojnej slávnostnej premiére súhlasili mnohí ďalší. Iní poukázali na to, že situácia s koronavírusom by bola pre legendárneho speváka veľmi smutná. „Som rada, že sa toho pán Karel nedožil. Bolo by to pre neho veľmi smutné obdobie. Spievanie bolo jeho životom,” uviedla Mária. 

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu