Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Šokujúce ODHALENIE o múčnom atentáte na Slávikovi: Bol to PODVOD... Speváka teraz rieši polícia!

(Zdroj: Profimedia/Instagram)

PRAHA - Novembrový incident pred vyhlasovaním ankety Český slávik, pri ktorom muž posypal speváka Jána Bendiga múkou a vykrikoval pri tom rasistické urážky, bol zinscenovaný. S odkazom na hovorcu pražskej polície Richarda Hrdinu o tom informovala televízia CNN Prima News v programe Showtime. Za podvrh hrozí obom aktérom pokuta až 50-tisíc korún.

"Kriminalisti celý incident na Českom slávikovi preverili a detektívi z odboru extrémizmu a terorizmu zistili, že obaja účastníci sa na celej udalosti dohodli. Z tohto dôvodu nebol spáchaný žiadny trestný čin a celý prípad bol odložený. Obaja sú ale podozriví z priestupku krivé vysvetlenie a prípad odovzdáme príslušnému správnemu orgánu na prešetrenie. Obom hrozí pokuta až 50.000 korún," povedal hovorca pražskej polície Richard Hrdina.

Bendigov manažér a partner Lukáš Rejmon zinscenovanie scénky zatiaľ vyvracia. O tom, že polícia potvrdila, že scéna bola dohodnutá, nevedel. Redakcii programu povedal, že žiadne takéto informácie nemá.

Incident sa stal 24. novembra pred vyhlásením ankety. Bendiga podľa serveru Super.cz zasypal múkou neznámy muž a počastoval ho rasistickými nadávkami. Spevák sa následne odobral do zákulisia, podľa Rejmona sa Bendig psychicky zrútil, čakalo ho pritom vystúpenie s Monikou Bagárovou.

Galéria: Jan Bendig

Viac o téme: Jan Bendig
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu