Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obvinenie z podvodu má DOHRU: Marcový koncert českého speváka SA RUŠÍ!

(Zdroj: Ján Zemiar)

PRAHA - Minulý týždeň sa na verejnosť dostala informácia, že napadnutie českého speváka pri príchode na Českého slávika, bolo zinscenované. Objavilo a tvrdenie, že Jan Bendig (30) a útočník boli dohodnutí. Zistila to vraj polícia a dvojici teraz hrozí pokuta 50 tisíc korún. Bývalý superstarista to rázne odmieta. Napriek tomu má táto situácia nepríjemnú dohru... Jeho veľkolepý marcový koncert sa ruší!

Českým slávikom, ktorý sa konal koncom novembra, otriasol obrovský škandál. V momente, kedy po červenom koberci prichádzal Jan Bendig, pribehol k nemu neznámy muž a posypal ho múkou. Hovorilo sa dokonca, že pri tom kričal slovo "cigáň". Neskôr sa útočník prihlásil a hudobníkovi sa ospravedlnil. Aktuálne však polícia prišla s verziou, že múčny útok bol vopred dohodnutý. 

„Kriminalisti celý incident na Českom slávikovi preverili a detektívi z odboru extrémizmu a terorizmu zistili, že obaja účastníci sa na celej udalosti dohodli,“ vyjadril sa hovorca pražskej polície Richard Hrdina s tým, že prípad odovzdali príslušnému orgánu na prešetrenie a obom účastníkom hrozí pokuta 50 tisíc korún. Spevák akúkoľvek účasť na útoku odmieta.

A hoci si stojí za tým, že obvinenia sú neopodstatnené, aféra si predsa len vyžiadala svoju daň. Jeho veľkolepý koncert, ktorý sa mal uskutočniť 15. marca v O2 Universum v Prahe, sa totiž ruší. Dôvodom je zlý psychický a duševný stav speváka. „Hoci si stýle stojím za tým, že v nej nemám prsty, tak mi táto kauza vzala neskutočne veľa energie a psychickej pohody, ktorú som potreboval na následné tanečné a spevácke skúšky,“ priznal Bendig. 

Galéria: Jan Bendig

„Pripravujeme pre vás totiž úplne novú, viac ako 2,5 hodín dlhú šou, pri ktorej budem tancovať, spievať, lietať vo vzduchu a robiť náročné artistické čísla. Koncert chcem veľkolepý, väčší než bol vo vypredanom vlaňajšom Forum Karlín a hlavne si ho chcem s vami naplno užiť. To mi ale stav mojej duše neumožňuje a som myšlienkami niekde úplne inde,“ priznal bývalý superstarista. 

Koncert však nezrušil úplne, len mu našiel nový termín - náhradná šou bude 30. novembra 2024. „Naozaj ma to mrzí, pretože určite viete, ako som sa na tento koncert tešil, pripravoval som sa a žil nim. Sľubujem, že v novembri vám predvediem ešte lepšiu šou a budem v úplnej psychickej pohode,“ dodal s tým, že lístky na zrušený marcový koncert budú platiť aj na novembrovú šou.

Tým však rozdelil svojich fanúšikov na dva tábory - zatiaľ čo jedni chápu dôvody, tvrdia že zdravie je prednejšie a tešia sa na koncert o pár mesiacov, nájdu sa aj takí, ktorých zmena dátumu vytočila. Dôvodom je aj fakt, že mnohí si kvôli marcovej šou už zaplatili aj ubytovanie v Prahe. „Ja sa ospravedlňujem, ale toto je trochu moc. Chápem, že kauza určite pre vás nie je veľmi príjemná, ale než ste sa rozhodli si oddýchnuť, pomysleli ste na fanúšikov, ktorí nie sú z Prahy a predom už majú zaplatené hotely?“ pýtala sa jedna z komentujúcich a v podobnom duchu bolo príspevkov viac.

Viac o téme: PodvodČeský slávikJán Bendig
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu