Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Falošný útok zo Slávikov: Polícia má ďalšie DÔKAZY… Takto sa SuperStarista a útočník dohodli!

Jan Bendig Zobraziť galériu (3)
Jan Bendig (Zdroj: Ján Zemiar/Profimedia)

PRAHA - Jan Bendig už 4 mesiace nezažil pokoj. Odvtedy, ako sa na Českých Slávikoch stal múčny útok, je prepieraný v médiách. Polícia vyniesla uznesenie, z ktorého vyplýva, že útočník a spevák sa na incidentne vopred dohodli. Takto to urobili!

V novembri minulého roka sa na Českých Slávikoch stal poriadny škandál, ktorý je médiami prepieraný dodnes. Na Jana Bendiga vtedy neznámy muž zaútočil s múkou. Spevák po incidente nenachádzal slov.

Galéria: Jan Bendig

„Stále nenachádzam tie správne slová, čo k tomu povedať. Mrzí ma to. Naozaj veľmi. To, že celý život musím stále určitých ľudí presviedčať, nech ma nehádžu do jedného vreca a nepozerajú na mňa cez prsty, je niekedy fakt psychicky unavujúce," opísal v tom čase svoje pocity.  O pár dní na to sa ozval aj útočník s tým, že za útokom sa vraj neskrýval rasizmus. 

„Týmto by som sa ešte raz rád ospravedlnil Janovi Bendigovi. Šlo o to narušiť akciu a bol si prvý na rane, bohužiaľ. Nič osobného. V každom prípade Bendiga osobne nepoznám, raz som ho obsuhoval u seba v klube. To, čo niekto hovorí, ako ho poznám, to je kravina. Nepoznám ho osobne. To zdôrazňujem,“ ozrejmil.

Falošný útok zo Slávikov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Incident začala riešiť aj polícia a tá ma na to celé úplne iný názor. Podľa nich to bol podvod! „Kriminalisti celý incident na Českom slávikovi preverili a detektívi z odboru extrémizmu a terorizmu zistili, že obaja účastníci sa na celej udalosti dohodli. Z tohto dôvodu nebol spáchaný žiadny trestný čin a celý prípad bol odložený. Obaja sú ale podozriví z priestupku krivé vysvetlenie a prípad odovzdáme príslušnému správnemu orgánu na prešetrenie. Obom hrozí pokuta až 50.000 korún," povedal hovorca pražskej polície Richard Hrdina.

A aj keď prešli už 4 mesiace od spomínaného večera, Jan Bendig stále nemá pokoj. Teraz vyšli najavo nové detaily, ktoré zverejnil český portál Expres.cz. Z uznesenia polície vyplýva, že si spevák s útočníkom niekoľkokrát volali, a to ešte pred celým galavečerom. Muži zákona tiež uvádzajú, že Bendig mu mal zaslať peniaze na účet. Polícia sa ale prípadom ďalej zaoberať nebude, podľa nej bola totiž celá akcia vopred dohodnutá. Bendig však stále vinu popiera. Ak mu bude nariadená nejaká pokuta, povedal, že ju zaplatí.

Viac o téme: Jan BendigMúčny útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu