Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

S Marcelom Nemcom (†52) sa lúčili blízki: Smutná zhoda náhod a Podzámska… Jej slová vás ROZOSMEJÚ!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Ján Zemiar/RTVS)

KREMNICA - Smrť Marcela Nemca (†52) zasiahla celé Slovensko, no najviac jeho priateľov a blízkych. Práve tí sa s ním v stredu popoludní lúčili v Dome smútku v Kremnici. Medzi "smútiacimi" nechýbali ani jeho dlhoročné kamarátky a kolegyne Renáta Ryníková (42) a Elena Podzámska (52). Prvá zo spomínaných sa v Kremnici zdržať dlho nemohla a Podzámska... Jej slová vás rozosmejú!

Posledná rozlúčka s Marcelom Nemcom (†52): Smútiaci si úsmev neudržali, V SLZÁCH skončil aj milionár Rattaj! (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

V stredu o 14. hodine popoludní sa blízki lúčili s obľúbeným slovenským hercom Marcelom Nemcom. Pohreb sa konal v jeho rodnej Kremnici a bol v skutku nevšedný. Čierna farba bola tabu, na perách smútiacich bol úsmev a ani piesne neboli typicky "pohrebné"... Umelec si totiž želal, aby jeho blízki neplakali, ale aby oslavovali jeho život. 

Posledné zbohom prišli dať Mackovi (ako ho priatelia volali), aj jeho blízke kamarátky a kolegyne Elena Podzámska a Renáta Ryníková. Obe prišli nahodené vo farebnom - hoci prvá z menovaných stavila len na pestré doplnky, druhá sa vo výbere farieb skutočne vybláznila a Marcelovo posledné prianie do bodky splnila. Oblečený mala červený kabát, ktorý doplnila ružovou baretkou a modrými náušnicami. 

Obe budú na svojho kamaráta spomínať s úsmevom na perách a Podzámskej spomienka rozosmeje aj vás. „Súvisí to s mojou dcérou, ona bola ešte veľmi maličká. Ešte nemala ani 6 rôčkov a u Marcelka bola na tábore. A povedal ráno deťom, aby si pobalili veci, že idú na Štrbské pleso a moja dcérka sa rozplakala. A Marcelko sa jej pýta - Raduška a ty prečo plačeš? "Keď ja nemám plesové šaty". Akože idú na Štrbské pleso a moje dieťa si nezbalilo plesové šaty. A toto keď mi ten Marcelko rozprával, tak sa vždy strašne smial, úplne ho to pobavilo,“ prezradila pre Topky.sk herečka. 

Elena Podzámska
Zobraziť galériu (3)
Elena Podzámska  (Zdroj: Ján Zemiar)

Po rozlúčke sa konal smútočný kar, na ktorom nemohli chýbať ani spomínané kamarátky. Ryníková sa však dlho nezdržala - musela sa ponáhľať späť do Bratislavy. „Hrám predstavenie "Sprostitútky alebo Slovak Geisha Story,“ prezradila pre Topky.sk herečka, ktorej sa po rozlúčke s blízkym priateľom určite nehralo ľahko. Smutnou zhodou náhod je fakt, že musela hrať vo všetky emočne náročné chvíle. „Haluz je, že ja som hrala aj v deň jeho rozlúčky s divadlom, v deň jeho smrti, v deň jeho pohrebu... A nie je to úplne ľahké,“ priznala Ryníková. 

Podľa jej slov bola rozlúčka presne taká, akú si Marcel naplánoval. A na záver nechýbal aplaus v standing ovation. „Myslím, že sme sa naozaj všetci úprimne posnažili ho odprevadiť čo najkrajšie, ako sa len dalo. Ale tá jeho - veľká divadelná oslava - ho ešte len čaká, a preto všetkých v mene jeho domovského divadla La Komika pozývam na Mackovu rozlúčku na javisku v utorok 27. februára o 15:00, kde uvidíte zostrihy a fotky z jeho predstavení a umeleckého života,“ dodala Renáta. 

Renáta Ryníková v červenom kabáte a s ružovou baretkou na hlave
Zobraziť galériu (3)
Renáta Ryníková v červenom kabáte a s ružovou baretkou na hlave  (Zdroj: Ján Zemiar)

Viac o téme: Elena PodzámskaMarcel NemecRenáta Ryníková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu