Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smutné ODHALENIE po smrti Barbary Haščákovej (†43): Plánovala COMEBACK!

Barbara Haščáková
Zobraziť galériu (7)
Barbara Haščáková (Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Barbara Haščáková (†43) patrila k najväčším talenom slovenskej hudobnej scény. V 90. rokoch bola hviezdou, no svoju kariéru sa rozhodla vymeniť za život v USA. Odtiaľ v nedeľu prišla veľmi smutná správa - speváčka zomrela. No krátko pred smrťou vraj plavovláska plánovala návrat k hudbe. Mal to byť veľkolepý comeback!

Smutnú správu priniesol Barbarin brat Andrej. Speváčka zomrela ešte 22. novembra a osudným sa jej stala náhla cievna mozgová príhoda. Pred svojim odchodom však mala Haščáková veľké plány. Prezradil nám ich spevák David Key, ktorý s ňou bol v posledných rokoch prostredníctvom svojho manažéra v kontakte. 

„Nechcem sa nejak rozpisovať, teraz si zaslúži pokoj, ale jediné, čo môžem povedať, že mala prísť na Slovensko, kde sme spoločne mali hosťovať na koncerte Lunetic. Všetko bolo vybavené, ale pamätám si, že bol aj problém s coronou, neskôr sme to chceli obnoviť, avšak nepodarilo sa,“ prezradil pre Topky.sk spevák. 

„Netuším, čím všetkým si v Amerike prešla, ale je mi ľúto, že sa nám to nepodarilo, nakoľko jej comeback mohol byť svetový a viem si predstaviť, že keby sa vrátila ku koncertovaniu, by bola šťastná, aj jej fanúšikovia. Je mi to ľúto,“ dodal Key. 

Smutné ODHALENIE po smrti
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram David Key)

Pracovné plány s Barbarou mali aj jej bývalí spolupracovníci zo skupiny Maduar. Tí budúci rok chystajú veľkú šou s názvom How Mad You Are, ktorá bude mapovať roky ich kariéry. A keďže Haščáková bola v 90. rokoch ich neoddeliteľnou súčasťou, preberali s ňou možnosť, že by na koncerte vystúpila. 

„Boli sme v komunikácii ohľadom tohto koncertu, s tým, že to už sme vedeli, že nemôžeme rátať s jej osobnou účasťou, ale vymysleli sme formu, volá sa to odborne laterna magica, ako ju tým fanúšikom priniesť na tie obrazovky a ako si zaspievať spoločne na jednom pódiu, čo sa nám už teraz, bohužiaľ, nepodarí,“ prezradil Juraj Matyinko.

A hoci oficiálnym dôvodom Barbarinho úmrtia bola náhla cievna mozgová príhoda, hudobníci z Maduaru priznali, že mala aj iné zdravotné problémy. „Áno vedeli sme, ale vedeli sme to sprostredkovane, vedeli sme to od organizátorov rôznych koncertov, či už na Slovensku, v Čechách alebo v Spojených štátoch, vedeli sme to sprostredkovane od ľudí z blízkeho okolia a vedeli sme to aj z toho, ako s nami komunikovala,“ povedal Ladislav. 

Viac o téme: Barbara HaščákováDávid Key
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu