Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Známa Slovenka v strachu z RAKOVINY: Pozitívne výsledky... Operácia ako Angelina Jolie!

Michaela Králiková je známou kuchárkou. Zobraziť galériu (8)
Michaela Králiková je známou kuchárkou. (Zdroj: Instagram M.K.)

BRATISLAVA - Rakovina je obrovský strašiak, ktorého sa bojí azda každý. Výnimkou nie je ani kuchárka Michela Králiková (38), ktorú verejnosť pozná z markizáckeho Masterchefa. Vyšli jej pozitívne výsledky, ktoré predpovedali príchod tejto zákernej choroby. Rozhodla sa preto podstúpiť zákrok, o ktorom v minulosti hovorila aj Angelina Jolie!

Čaká ju dlhá cesta, ale stojí to za tú istotu! Takto sa vyjadrila Michaela Králiková po tom, čo sa dozvedela od lekárov zlé prognózy. Keďže rakovina bola v jej blízkosti celý život a prešli si ňou mnohí jej blízki, prevenciu neberie na ľahkú váhu. A keď jej lekári urobili testy, ktoré potvrdili, že má na chorobu nábeh, rozhodla sa konať. 

Chce podstúpiť zákrok, o ktorom v minulosti najviac hovorila Angelina Jolie. Ona sama sa ocitla v rovnakej situácii ako Michaela a po pozitívnych výsledkoch podstúpila mastektómiu. Tá teraz čaká aj známu kuchárku. Informovala o tom na sociálnej sieti Instagram, kde sa v tejto veci snaží medzi svojimi sledovateľmi šíriť osvetu. 

Známa Slovenka v strachu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Instagram M.K.)

„Rakovina. Toto slovo pre mňa nie je vôbec také desivé ako pre iných. Je to preto, že bola súčasťou môjho života od môjho detstva. Sestra môjho otca zomrela na agresívnu rakovinu prsníka ako 40-ročná. Babka dostala rakovinu ako 50-ročná, odrezali jej jeden prsník, po 10 rokoch sa jej vrátila a odrezali druhý. Nikdy nezabudnem na moment, keď prišla z nemocnice s obrovským obväzom okolo hrude a ja som nerozumela, čo sa deje. Iba som sa strašne bála,“ opísala Králiková.

O niekoľko rokov dostala rakovinu aj jej mama. Michaela sa práve rozvádzala a bola to pre ňu ďalšia obrovská rana. Mama jej bola totiž veľkou oporou. „Návštevy onkológie na Heydukovej boli plné strachu. Aj mamine vzali prsník. Počas týchto návštev som stále viac rozmýšľala, či a ako sa to týka aj mňa. Lekár z oddelenia genetiky ma zavolal na testovanie. Podozrenie na pozitívnu genetiku bolo vysoké,“ informovala Michaela. 

Známa Slovenka v strachu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Instagram M.K.)

Zistili jej mutáciu génu BRCA/PALP2, hereditárny syndróm, ktorý ju vystavuje hrozbe rakoviny prsníka, vaječníkov a pankreasu. „Nechcem to nechať tak a nechcem čakať. Dnes som absolvovala konzultáciu s doktorom, ktorý má môj obrovský rešpekt. Čaká ma dlhá cesta, ale stojí to za tú istotu. Dávajte na seba pozor, absolvujte preventívne prehliadky, neodkladajte rozhodnutia, kým bude neskoro. Sme jediné, čo máme,“ dodala. 

Ako ďalej odhalila, ide na preventívnu mastektómiu, pri ktorej jej z prsníkov vyberú žľazy, nahradia ich expandérmi a po zahojení implantátmi. Niekedy je vraj potrebné odstrániť aj bradavky - tie sa po zahojení tetujú. Operácia trvá približne 2,5 až 3 hodiny a v prípade zistenej diagnózy je zákrok hradený poisťovňou. Držíme palce! 

Viac o téme: MasterchefMichaela Králiková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu