Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrycová po kritike Šimkovičovej: Hnoj prvej triedy!

Wanda Adamik Hrycová
Zobraziť galériu (3)
Wanda Adamik Hrycová (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Po tom, čo sa Wanda Adamik Hrycová vyjadrila k nominácii do rezortu kultúry, sa na ňu zvalila vlna kritiky od hejterov. Zahltili ju neprajnými správami a elektronickou poštou. Producentka vôbec nechápe, kde sa toľká negativita v ľuďoch berie. Ak sa to bude opakovať, plánuje to riešiť aj právne!

Wanda Adamik Hrycová je v kultúre ako doma. Preto ju aj pred pár dňami prekvapila nominácia na ministerku kultúry. Nominantkou sa stala Martina Šimkovičová, ktorá podľa mnohých nemá s umeleckým svetom nič spoločné.

„Asi ste všimli, posledné dni, od kedy sa strhla celospoločenská debata na tému zostavovania novej vlády a ja som sa k nej vyjadrila, respektíve k niektorým nomináciám na náš rezort, na rezort kultúry, tak sa strhla jedna strašná smršť hejtu, hnusných správ, mailov z každej strany. Cez sociálne siete, cez mailbox a vlastne kade-tade. A teda bol to hnoj prvej triedy,” zverila sa Wanda.

Wanda Adamik Hrycová
Zobraziť galériu (3)
Wanda Adamik Hrycová  (Zdroj: Ján Zemiar)

Prekvapila ju hlavne intenzita negatívnosti a to množstvo správ. Aj keď je na neprajníkov už zvyknutá, ak sa to bude opakovať, plánuje to riešiť aj právne! „Veľa zo správ, ktoré som v tejto súvislosti dostala, boli za hranicou toho, čo sa patrí a sluší v normálnej spoločnosti. Niektoré boli na hranici zákona a možno aj za ňou. Ak sa to bude opakovať, asi to právnou cestou riešiť budem. Nie je to niečo, v čom sa vyžívam, radšej svoju energiu venujem pekným veciam, preto to nateraz takto riešiť nebudem,“ priznala pre Topky.sk.

Momentálne ju ani tak netrápi obsah toho, čo jej hejteri píšu, ale to, kde sa v nich všetka tá nenávisť berie. Už týždeň rozmýšľa nad tým, v akom mentálnom svete daní pisatelia žijú. Či sa im nedostala láska, pochopenie alebo z čoho vlastne táto negativita pramení. Chcela by takýmto ľuďom pomôcť, ale sama nevie ako. Avšak vidí svetlo na konci tunela, ak sa pár vecí v tejto spoločnosti zmení.

Hrycová po kritike Šimkovičovej:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram W.A.H.)

„Myslím si však, že by sme mali začať ako spoločnosť verejnú debatu o tom, ako pristupovať k internetu a sociálnym médiám. Všetky štandardné médiá sú povinné riadiť sa zákonmi a dodržiavať jasne stanovené pravidlá, ktoré zabezpečujú pluralitu názorov, majú povinnosť preverovania informácií a nesú aj zodpovednosť za to, čo uverejnia. Internetová dezinfoscéna je však absolútne bez regulácie, bez zodpovednosti a úplne účelovo manipuluje verejnú mienku v prospech konkrétnych cieľov. A vidíme, že veľmi úspešne. Obavám sa, že ak s tým ako spoločnosť niečo neurobíme, budeme o pár rokov čeliť veľkým spoločenským problémom, kedy bude ohrozená samotná demokracia,“ prezradila nám.

Problémom našej spoločnosti je podľa nej hlavne to, že tá zmierlivá väčšina je ticho a tá druhá strana "kričí". „Kričia nahlas, často vulgárne a sú intenzívne podporovaní svojimi súputníkmi a vo svojich bublinách. A politici, ľudia, ktorí by mali ísť príkladom, robia presný opak. Tuto zášť podporujú a robia to spôsobom a jazykom, ktorý bol ešte pred desiatimi rokmi považovaný za spoločensky absolútne neprijateľný a diskvalifikujúci. Dnes ich tento prejav dostáva nielen do parlamentu, ale rovno do ministerských kresiel. Aký to potom dáva signál spoločnosti?“ dodala na záver. Je presvedčená o tom, že keď chceme mať dobrý život, tak sa musíme vedome obklopovať dobrými vecami, inšpiratívnymi ľuďmi a peknými zážitkami.

Viac o téme: Martina ŠimkovičováWanda Adamik Hrycová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu