Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Predseda KDH vytočil aj Wandu Hrycovú: Za PLIAGU naňho podala TRESTNÉ OZNÁMENIE!

Wanda Adamik Hrycová podala na Milana Majerského trestné oznámenie. Zobraziť galériu (3)
Wanda Adamik Hrycová podala na Milana Majerského trestné oznámenie. (Zdroj: Vlado Anjel/RTVS)

BRATISLAVA - Vyjadrenie predsedu KDH Milana Majerského (52), ktoré v nedeľu zaznelo v markizáckej relácii Na telo, zarezonovalo celým Slovenskom. LGBTI+ komunitu totiž nazval pliagou a nešťastím. Ozvali sa mnohí politici, ktorí jeho výrok odsúdili a Inštitút ľudských práv naňho dokonca podal trestné oznámenie. A teraz tak urobila aj Wanda Adamik Hrycová (45)!

Predseda KDH sa pred pár dňami postaral o naozaj prekvapivý výrok. V markizáckej relácii Na telo nedokázal označiť korupciu za väčší problém ako LGBTI+, navyše dodal, že je to pliaga. „Obidve sú nešťastím ktorejkoľvek krajiny, nielen Slovenska – aj korupcia, aj LGBTI+. Sú to pliagy, ktoré ničia krajinu. Ktorúkoľvek,“ vyjadril sa Milan Majerský. 

Jeho slová okamžite vyvolali vášne a odsúdili ich mnohí politici. Inštitút ľudských práv dokonca podal trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru. No a aktuálne sa k nemu pridala aj producentka Wanda Adamik Hrycová. Informovala o tom na sociálnej sieti Facebook. „Dnes som podala trestné oznámenie týkajúce sa vyjadrení podozrivého predsedu KDH Milana Majerského, ktoré boli vyslovené v nedeľnej relácii televízie Markíza Na telo,“ zverejnila. 

Milan Majerský
Zobraziť galériu (3)
Milan Majerský  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

A priložila aj scan dokumentu. Hrycová v ňom uvádza, že: „Podozrivý vyjadril diskriminujúce a nenávistné komentáre voči LGBTI+ komunite, čím mohol porušiť platné zákony týkajúce sa diskriminácie a šírenia nenávisti na základe sexuálnej orientácie.“ 

„Na základe uvedených skutočností žiadam orgány činné v trestnom konaní o zahájenie vyšetrovania tohto prípadu a o následné potrestanie podozrivého Milana Majerského, ak sa ukáže, že svojimi vyjadreniami porušil platné zákony,“ uvádza Hrycová v Trestnom oznámení. Jeho kópiu zverejnila pre prípad, že by sa niekto chcel inšpirovať. Producentku sme v tejto veci aj oslovili, no doposiaľ nám neodpovedala. 

 

Dnes som podala trestne oznamenie tykajuce sa vyjadreni podozriveho predsedu KDH Milan Majerský, ktore boli vyslovene v...

Posted by Wanda Adamik Hrycova on Tuesday, September 5, 2023

Viac o téme: Milan MajerskýWanda Adamik Hrycová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu