Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jakubiskova PRVÁ láska: Túto ženu požiadal o ruku ešte pred Deanou!

Juraj Jakubisko Zobraziť galériu (3)
Juraj Jakubisko (Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA - Slovenského režiséra Juraja Jakubiska (†84) prežila nielen jeho manželka Deana Jakubisková Horváthová (64), ale aj jeho prvá vážna láska z vysokej školy Giovanna Roklová (81). Jakubiskova smrť ju veľmi zasiahla...

Budúci režisér Juraj Jakubisko bol vážne zamilovaný už ako študujúci dvadsiatnik. „Stretli sme sa na FAMU, on bol v poslednom ročníku, ja v prvom,” zaspomínala si jeho dávna láska Giovanna Roklová. 

Tá nakoniec skončila v manželstve s klaviristom Karla Gotta Rudolfom Roklom. Práve Gotta v 90. rokoch zaskočilo, keď sa na oslave narodenín Evy Pilarovej Juraj Jakubisko vrúcne vítal s Roklovou so slovami: „To bola moja prvá láska!”

Giovanna Roklová
Zobraziť galériu (3)
Giovanna Roklová  (Zdroj: Profimedia)

 A podľa Roklovej slov si ju Jakubisko chcel aj vziať za manželku. „Pýtal sa ma, či si ho vezmem. A skákal v Mníchoviciach v našom dome stále dokola z okna na prvom poschodí, lebo som mu neodpovedala,” cituje polovičnú Talianku denník Aha! Od svadby ju údajne odradil Jurajov otec, ktorý ho označil za blázna. A o rok neskôr stretla spomínaného Rokla... 

Jakubisko sa zas dal dokopy s Horváthovou. „Deana na mňa spočiatku žiarlila. Ona má horúcu krv. Potom sa ale všetko urovnalo a boli sme najlepší priatelia. Keď som ovdovela, chodila som k nim na všetky sviatky. V piatok v noci, keď mi volala, že Jurajko zomrel, plakali sme spolu,” prezradila Giovanna. 

Jakubiskova PRVÁ láska: Túto
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: Juraj Jakubisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu